Altaposten

Tredje strake hjemmetap

To hjemmetap skulle revansjere­s, men Alta-mannskapet kom for seint igang.

- Av Ole Henrik Kristianse­n sporten@altaposten.no

At Elverum sitt rekruttlag er godt og vil kjempe i toppen av divisjonen er det liten tvil om. Med flere unge, kjappe spillere som har erfaring fra ungdomslan­dslaget «begeistret» de Alta-publikumet med tempo, fysikk og gode tekniske ferdighete­r. Gjestene fra Hedmark startet med høyt tempo og presise ankomsttre­kk, noe som resulterte i en tidlig ledelse. Allerede etter et kvarter ledet Elverum med syv scoringer.

– Vi står litt med lua i hånda i starten. Det første kvarteret viser vi for mye respekt. Det tar litt tid før vi kommer i gang, og skjønner at det faktisk er muligheter, sa spillende trener Ottar Pettersen etter kampen.

Hevet seg

Etter den dårlige starten hevet hjemmelage­t seg og etter 19 minutters spill var det kun tre mål som skilte lagene. På stillingen 11-14 tok bortelaget time-out noe som skulle vise seg å vaere et smart valg. Gjestene gikk opp i en ny sjumåls ledelse og til pause sto det 13-20 i favør bortelaget.

I pausen hadde hjemmelage­t kastet lua og lagt respekten igjen i garderoben, noe som resulterte i en jevnere og målrik andre omgang. Alta IF kjempet godt, og la ned en iherdig innsats i spillet sitt. De scoret 17 ganger, mot 13 før pause, men når gjestene får sette tre mål mer i løpet av de siste 30 minuttene blir det ingen poeng igjen i Altahallen.

Både Petter Barosen og Dainius Kliore noterte seg for ni scoringer hver, men da resultatta­vla ga lyd fra seg for siste gang sto det 30-40 til eliteserie­reservene fra Elverum.

– Vi klarer bare tidvis å få opp tempoet i angrepsspi­llet vårt. Det blir for mye «griskastin­g» og lavt tempo før vi går på mål. Men vi kjemper godt og jeg syntes guttene legger en solid innsats bak seg. Det er i alle fall ingen grunn til å grave seg ned etter dette, avslutter Ottar Pettersen.

Om to uker venter de første bortekampe­ne for guttene. Da reiser de sørover, naermere bestemt til Hamar og Lillehamme­r hvor Storhamar og LFH09 venter. Inntil da må de ta til takke med å ligge under nedrykksst­reken med null poeng etter tre hjemmekamp­er.

??  ?? TOPPSCORER: Petter Barosen skcoret ni mål, men det holdt ikke mot et godt Elverum-lag. (Foto: Ole Henrik Kristianse­n)