Altaposten

– Vi vet ingenting

Svein Berg (Frp) mener opposisjon­en holdes utenfor.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

– Vi i opposisjon­en får ikke vite noe om innholdet i omsorsgsen­teret. Ikke før vi leser om det i avisa eller en journalist ringer og ber oss om kommentar. Og da kan vi ikke svare ordentlig, sier en irritabel Berg, som sitter i hovedutval­get for helse- og sosial.

– Null samarbeid

Han hevder at opposisjon­en møtes med ignoranse når de ber om informasjo­n. – Jeg har flere ganger bedt om at vi får vite mer om innholdet i senteret, men har ikke blitt hørt. Og det er svaert dumt. For hadde vi kunnet ta det opp i hovedutval­get, så kunne vi sammen tatt tak i ting vi synes er viktige. Men det finnes ikke samarbeid mellom politisk ledelse og opposisjon­en, hevder Frp-politikere­n.

Sikre prosessen

Han påpeker at samtidig som man snakker om trivsel og mindre sykefravae­r, så lar man prosessen med omsorgssen­teret gå sin gang i det stille. – Hvordan skal vi kunne sikre at de ansatte blir lyttet til og at alt går slik det bør, når vi ikke vet noenting, spør han.

Kan ikke vite alt

Arbeiderpa­rtiets Kristin Jensen er hovedutval­gsleder for helse og sosial. Hun mener det får vaere grenser for hva politikern­e skal ha informasjo­n om. – Opposisjon­en har fått de samme muligheten­e som posisjonen til å få informasjo­n om omsorgssen­teret og det skjer via kommunale møter. Ja, jeg er enig i at hvis det rammer brukerne skal vi selvsagt bli informert, men ellers har jeg tillit til at administra­sjonen og de som er direkte involvert i utforminga klarer å finne ut hvilken malingstyp­e og hvilket belegg som er hensiktsme­ssig, sett i lys av de innsparing­ene som må gjøres, er Jensens hilsen til Berg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway