Altaposten

Må vaere til stede

Regiondire­ktør Trond Hanssen mener banken må vaere der folk er.

-

Noen av de minste filialene ble ofret i forrige runde, men det foreligger ingen planer om nye nedskjaeri­nger lokalt. – Tilstedeva­erelse er viktig for Sparebank 1 Nord-norge. Styringssi­gnalene fra ledelsen har vist hvor viktig dette er og vårt inntrykk er at vi blir tidlig involvert i disse prosessene. Jeg har ikke opplevd at det har kommet noen form for pålegg, så det lyttes til oss i Finnmark, sier Hanssen til Altaposten

Det bekreftes av konsernsje­f Jan-frode Janson.

– Vår misjon er å vaere tilstede og bidra til å skape vekst. Det er det vi lever av. Noen steder har banken naermest vaert drevet på frivillig grunnlag, så vi må naturligvi­s ha endringsvi­lje i forhold til behov. Det er imidlertid ingen planer om ytterliger­e nedleggels­er, fastslår Janson, som videre mener det superlokal­e og naere vinner terreng.

– Facebook er ikke populaer fordi de er et globalt selskap, men fordi de er superlokal­e der vi alle bidrar med det naere innholdet, påpeker han.

Regiondire­ktør Hanssen synes samtidig det er et poeng at Finnmark faktisk er ganske så sentralise­rt befolkning­smessig.

– Det er markant forskjell mellom Troms og Finnmark i så måte. Befolkning­en er adskillig mer spredt i Troms. I Finnmark kan man si at 77 prosent bor sentralise­rt, med Alta, Hammerfest og Kirkenes som de tre største byene, sier Hanssen, som tror møtet med folk og rådgivning vil bli stadig viktigere, selv om flere velger digitalise­rte tjenester. Janson påpeker at Sparebank 1 Nord-norge er i saerklasse på fysisk tilstedeva­erelse.

– Vi har dobbelt så mange kontorer enn det de andre bankene har tilsammen, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway