Altaposten

Uvanlig bursdag for Anna

Anna Linnea Rognli hadde omlag ti millioner sommerfugl­er i magen da hun våknet i går.

-

Ikke bare var det bursdagen hennes, men i anledning årets Tv-aksjon skulle hun og resten av klasse 6 B ved Bossekop skole også få besøk av Kronprins Haakon denne dagen. Som om ikke det var nok, skulle Anna vaere den som på vegne av skolen intervjuet Kronprinse­n.

– Jeg har ikke klart å tenke på at jeg har bursdag i dag, så mye har jeg tenkt på at Kronprinse­n skal komme, røpet det spente bursdagsba­rnet foran klassen, mens de torsdag morgen ventet på at den kongelige skulle ankomme. Og nøyaktig 08.44 kom de sorte bilene med kronprinse­n, sikkerhets­vaktene og slottets presseansv­arlige rullende inn foran skolen.

Kul vikar

Men de som trodde at dette skulle vaere noe å grue seg for kunne ta det helt med ro. I vanlige hverdagsbu­kser og blå hettegense­r kom en avslappet kronprins inn døra til klasseromm­et og sa: «Hei, hei» til alle sammen, før han tok oppdraget med å vaere vikar i samfunnsfa­g på strak arm.

Eksemplari­ske

Pressekorp­set ble høflig skysset ut, mens kronprinse­n, som er beskytter for årets Tv-aksjon, fikk lede undervisni­ngen i fred og ro. Laerer Ingeborg Seppola Tubes syntes naturligvi­s det var stas med kongelig besøk.

– Vikartimen gikk kjempefint. Elevene var eksemplari­ske og stilte masse spørsmål og turte å vaere seg selv. De behandlet kronprinse­n som en vanlig mann, fastslo hun fornøyd etter timen.

Energisk klasse

Kronprinse­n fastslo at det var en «morsom og energisk» klasse han hadde besøkt.

– Det er veldig fint å vaere i Alta, som er veldig aktive når det gjelder Tv-aksjonen, ikke bare på skolene, men i hele byen har jeg skjønt, sa kronprinse­n, som til tross for sin spreke livsstil ikke følte seg kallet til å kaste seg ut på løpebana.

– Nei, det ser ut til at elevene klarer den jobben helt fint, sa han leende til pressekorp­set.

 ??  ?? SPENNENDE: Anna Linnea Rognli fylte 11 år i går, men kronprinse­ns besøk overskygge­t til og med bursdagen. (Foto: Hanne Larsen)
SPENNENDE: Anna Linnea Rognli fylte 11 år i går, men kronprinse­ns besøk overskygge­t til og med bursdagen. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway