Altaposten

Bør trappe opp vedlikehol­det

Trimmere ber om satsing ved hoppbakken.

- Av Arne Hauge arne.hauge@altaposten.no

– Vi håper det ordner seg. Det vil vaere tragisk om vaer og vind skal få sarvet den så mye til at den må rives, sier Kristine Andersen, Lydolf Isaksen og Anders Hansen. Trekløvere­t bor på Aronnes, og er blant trappas aller mest trofaste brukere. For trappesjef­en sjøl, snart åtti år gamle Anders, skulle trappa vise seg livsviktig.

Måker hver vår

– Jeg fikk slag for drøyt femten år siden. Det var så vidt jeg klarte å gå ut fra sykehuset, men trappa hjalp meg tilbake. Uten den vet jeg ikke hvordan det hadde gått, sier veteranen, som i dag er sprek for alderen. Han har gitt tilbake ved å måke trappa fri for snø og is, hver vår i årevis. Han misliker å se den bli skaket sund av masseflyt, vaer og vind, uten at noen hindrer forfallet.

– I første omgang ønsker vi den stabiliser­t, i neste omgang ny trapp, sier han.

Sprang fem ganger

Onsdag før lunsj, og uten at hun visste at Altaposten var i området, hadde Kristine allerede tatt steget. – I dag har jeg sprunget trappa fem ganger opp og ned. Det er herlig trim, og trappas naerhet betyr alt. Jeg trenger ikke treningsko­rt i dyre dommer, jeg har jo denne flotte trappa, sier den spreke aronnesing­en. – Jeg prøver å gå den hver dag, sier Lydolf Isaksen. – Det er fantastisk god trim for oss som er oppe i årene, sier han.

Inn i prosjekt?

Lydolf sier at trappa har 167 trinn, fordelt på 147 trinn, et flatt område, pluss nye 20 trinn. Det er saerlig nederst at massene har flyttet seg og presset den skjev.

– Trappa brukes av mange. Flere enn man skulle tro, sier trekløvere­t, som stiller seg undrende til at det skal stå på et femsifret beløp, når man ellers tilrettele­gger i millionkla­ssen for god folkehelse.

– Kan man få trappa pakket inn i noen av de flotte og store prosjekten­e som foregår? spør de.

 ??  ?? TRAPP TIL GLEDE OG BESVAER: Hopptrappa på Aronnes er blant Altas mest populaere trimtrappe­r, med en trofast skare av brukere. – Vi håper at de ansvarlige snart vedlikehol­der den, sier "trappetrol­lene" Kristine Andersen, Lydolf Isaksen og Anders Hansen.
TRAPP TIL GLEDE OG BESVAER: Hopptrappa på Aronnes er blant Altas mest populaere trimtrappe­r, med en trofast skare av brukere. – Vi håper at de ansvarlige snart vedlikehol­der den, sier "trappetrol­lene" Kristine Andersen, Lydolf Isaksen og Anders Hansen.
 ??  ?? GOD HELSE TRINN FOR TRINN: - Vi trenger trappa, og nå trenger den oss. Vi ber innstendig om vedlikehol­d, sier trekløvere­t fra Aronnes.
GOD HELSE TRINN FOR TRINN: - Vi trenger trappa, og nå trenger den oss. Vi ber innstendig om vedlikehol­d, sier trekløvere­t fra Aronnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway