Altaposten

– Trist uten trappa

Folkehelse­koordinato­r mener det en falitterkl­aering om Wirkolas gamle hopptrapp blir revet.

- Av Arne Hauge arne.hauge@altaposten.no

Gjermund Abrahamsen Wik forstår at det er tungt for Alta IFS hoppgruppe å holde anlegget i stand i hoppmessig labre tider, men sier at tanken på riving er enda tyngre.

– Riving vil vaere en falitterkl­aering. Bjørn Wirkola er fra Alta, og det gjør Alta til en hoppby. Å rive hjemmeanle­gget hans bare fordi det ikke hoppes der, er en trist tanke, sier folkehelse­koordinato­ren. Han minner om at trender kommer og går, og at det fins mye som er verdt å ta vare på, som ikke lenger brukes "profesjone­lt."

Døra er åpen

– Derimot vet jeg at trappa brukes mye av turgåere, mosjoniste­r og andre. Jeg har gått der selv, og vet at det er skikkelig god folkehelse, sier Wik. Han sier døra er åpen både hos ham og naboen Park og idrett, dersom Alta IF vil snakke om saken.

– Man burde hatt en måling og funnet ut hvor mange trappa gavner. Hvis svaret er positivt, kunne man søkt midler i et folkehelse­perspektiv, i stedet for bare i et hopperspek­tiv. Her fins det ideer, og vi er behjelpeli­ge, sier Wik.

Dyrt å rive

– Hva om Alta IF lar kommunen overta trappa? – Det er jo et alternativ, men det er opp til Alta IF og Park og idrett, avdelingen som trolig vil få den i fanget. Den må nok opp på en viss standard før kommunen eventuelt overtar, men husk at det også vil koste Alta IF penger å rive den, sier Wik. Han bekrefter at man i alle tilfelle ikke kan la det skure å gå, trappa må vedlikehol­des slik at sikkerhete­n ivaretas

 ??  ?? NEI TIL RIVING: Gjermund Abrahamsen Wik.
NEI TIL RIVING: Gjermund Abrahamsen Wik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway