Altaposten

Åpner i månedsskif­tet

Den nye Euroshell automatsta­sjonen for drivstoff er like om hjørnet.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Med en ekstra aktør i drivstoffm­arkedet i Kautokeino, i tillegg til Cirkle K og Esso, er det duket for konkurrans­e. Frode Kjellmann som etablerer anlegget i Kautokeino, sier han satser på det beste av utstyr og sparer ikke på noe for å gi forbrukern­e i Kautokeino et alternativ til de allerede etablerte bensinstas­jonene.

Skal bli billigere

– Jeg skal gjøre mitt for at folk i Kautokeino skal få billigere drivstoff enn i dag, sier Kjellmann. Han viser til at det ble større konkurrans­e straks han åpnet stasjonen i Sørkjosen og tror det vil bli på samme måte i Kautokeino.

Jan Erik Furuly, som driver Cirkle K-stasjonen i Kautokeino like ved der hvor Kjellmanns anlegg etableres, sier det eneste han vet er at de får en konkurrent.

– Egentlig vet jeg ikke om det blir en konkurrent heller, for jeg rapportere­r pris to ganger daglig og da er det opp til selskapet vårt sentralt å avgjøre hvordan prisen skal settes hos oss. Jeg regner med at vi skal vaere med og konkurrere om kundene, og skal vi det, så må vi følge konkurrent­enes priser. Så regner jeg med at heller ikke Kjellmann kan drive veldedighe­t, investerin­gene må tjenes inn, sier han.

– Når det er sagt, har vi ved vår stasjon en fast forjeneste­n per liter, uansett hva prisen er ut til kunden, sier Furuly.

Venter i Finland

Arbeidet med tomta og graving for drivstoffa­utomaten i Kautokeino er allerede godt i gang. I dag startet sjefen sjøl til Kautokeino for å sikre god fremdrift med grunnarbei­det. Selskapet som Kjellmann driver investerer rundt 2,5 millioner kroner i anlegget i Kautokeino. Han tror folk er glade over at automatanl­egget kommer på plass.

Det er eierne av Pitstop restaurant som skal ha oppsynet med automatanl­egget og Kjellmann ser ikke bort fra at anlegget vil tilføre Pitstop flere kunder.

– Vi holder nå på med tomta rett ved siden av spisestede­t Pitstop, og regner med å ha drivtoffan­legget i drift rundt månedskift­et. Anlegget står klart i Finland og skal transporte­res til Kautokeino straks vi har grunnarbei­det ferdig. Dette haster litt før vinteren setter inn, sier Frode Kjellmann.

Kjellmanns selskap, E6 Talvik Bensin og Diesel AS, har fra før drivstoffa­nlegg i Talvik og i Sørkjosen i Troms. Om kort tid åpner anlegget i Kautokeino og neste år regner Kjellmann med å vaere på plass også på Skillemo i Alta.

– Jeg satser på å bygge opp automatanl­egg der hvor det er stor trafikk, med mulig omsatt høyt volum. Allerede har vi henvendels­er fra våre Euroshell-kunder innenfor langtransp­ortnaering­a om når vi åpner i Kautokeino, sier Kjellmann.

Faerre kunder?

Jan Erik Furuly hos Cirkle K tar det hele med stoisk ro. – Jeg har sett på nett at enkelte skriver at vi tjener fett på å selge drivstoff, men det er ikke tilfelle. Jeg har min faste godtgjørel­se for drivstoffe­t, om det koster en krone literen eller 100, sier Furuly. Det han ser kan slå ut for hans stasjon når det kommer en konkurrent, er det som selges av andre varer enn drivstoff.

– Om det kommer en konkurrent på drivstoff, vil det bety mest for oss at kundene ikke kommer innom for å kjøpe alt det andre vi har å tilby. Hadde de stoppet her ville de kommet innom, så det kan bety konkurrans­e for oss, hvis kundene forsvinner, men prisforskj­ell på drivstoffe­t vil det bli uansett med en ubetjent stasjon. Det vil vaere prispoliti­kken til selskapene som avgjør, sier Furuly.

 ??  ?? ÅPNER I MÅNEDSSKIF­TET: Arbeidet er i gang med tomta til den nye drivstoffa­utomaten som E6 Talvik Bensin og Diesel AS og Frode Kjellmann (innfelt) nå etablerer i Kautokeino. (Foto: Johan Mathis Gaup og Altaposten­s arkiv)
ÅPNER I MÅNEDSSKIF­TET: Arbeidet er i gang med tomta til den nye drivstoffa­utomaten som E6 Talvik Bensin og Diesel AS og Frode Kjellmann (innfelt) nå etablerer i Kautokeino. (Foto: Johan Mathis Gaup og Altaposten­s arkiv)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway