Altaposten

– Kanskje dette «gliset» kan bli ny konebil?

Den naer to millioner kroner dyre Porschen trakk ekstra mange våte blikk.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

– Kanskje en ny konebil? fleipet Kristian Nergård, før han skynder seg å legge til at det nok må tikke inn en ganske stor lottopremi­e på kontoen først.

– Men det er en flott bil, fastslår Nergård, selv om han tror en Porsche kan bli litt upraktisk for en familie som har mye oppakking.

– Hvor skal man ha skiutstyre­t for eksempel, eller når man skal trekke med seg scooter på fjelltur, undrer han.

Fredrik Forsa, fra Traasdahl AS og Porsche Center Tromsø, skynder seg å opplyse om at bilen faktisk har hengerfest­e, så å trekke scooter etter bilen vil ikke vaere noe problem. Så da så! Porschen er en 2018-modell og har en V8 motor med ikke mindre enn 420 hestekreft­er.

Selger opplevelse­n

Helga var første gang Porsche Center Tromsø har tatt med seg så dyre biler til Alta. De har tidligere vaert represente­rt på messe i Lakselv.

– Det er viktig for oss å vise oss frem, da er vi i tankene til kunden den dagen det skal investeres i ny bil, understrek­er Forsa.

Selgerne mener at de ikke selger bare bilen – de selger også opplevelse­n, og for de unge guttene i salgsteame­t handler dyre biler kun om prioriteri­ng.

– Tenk deg følelsen du får med en slik bil i garasjen, sier Forsa.

Har tro på Alta

Selgerne har tro på markedet i Alta. Der det er penger er det alltid et marked fastslår gutta.

– Det selges mange dyre biler i Alta, så hvorfor ikke Porsche. Vi selger til alle typer folk.

På årsbasis selges mellom 20 og 25 biler per år i det Nord-norske markedet. Firmaet dekker Nordland, Troms og Finnmark.

Og prisen på gliset vi omtaler her? 1.980.000 kroner. Ferdig registert.

 ??  ?? SALGSTEAM: Porsche Center Tromsø salgsteam på messa i Alta. Håkon Matsson, Fredrik Forsa og Trobjørn Kraemer Meløe. (Foto: Lill Vivian Hansen)
SALGSTEAM: Porsche Center Tromsø salgsteam på messa i Alta. Håkon Matsson, Fredrik Forsa og Trobjørn Kraemer Meløe. (Foto: Lill Vivian Hansen)
 ??  ?? NY KONEBIL: – Kanskje en ny konebil, fleipet Kristian Nergård. Han var en mange som tok turen innom standen til Traasdahl AS i Finnmarksh­allen. (Foto: Lill Vivian Hansen)
NY KONEBIL: – Kanskje en ny konebil, fleipet Kristian Nergård. Han var en mange som tok turen innom standen til Traasdahl AS i Finnmarksh­allen. (Foto: Lill Vivian Hansen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway