Altaposten

Holder lave priser

Aronnesroc­ken går for lavpris, selv om populaere Violet Road kommer til neste år.

- Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Gratisfest­ivalen er historie, men Torgeir Ekeland og co. tar ikke av. – Vi skal ha både helgepass og dagspass. Sistnevnte koster 500 kroner, mens helgepass kommer på 850 kroner, sier Ekeland, som håper publikum kommer på festivalen som tidligere var gratis.

– Vi har store ambisjoner for Aronnesroc­ken, og det yrende lokale musikkmilj­øet. Nå håper vi publikum følger oss i denne nye fasen, sier han.

Fire navn klare

Første artist på plakaten neste år er Violet Road som har gjestet festivalen flere ganger tidligere.

– De har vokst til å bli et band vi normalt ikke kunne booket, hadde det ikke vaert for at vi nå gjør de grepene vi gjør med å begynne å selge billetter. Samtidig vet vi at de har en stor følgebase i Alta, og 2017 er første året siden 2009 at jeg ikke har arrangert konsert med dem. Så det er lenge siden sist de var her, forteller festival- og bookingsje­fen. – Det er bestandig god stemning på en Violet Road konsert, og kanskje ekstra god stemning når de spiller her i Alta. Vi føler oss derfor rimelig sikre på at dette er det riktige bandet å presentere nå.

Talenter

Oslojenta Fanny Andersen (20) er artist nummer to på programmet. Festivalen har også booket albumaktue­lle Lüt fra Tromsø. Ifølge Ekeland har de fått tung radiorotas­jon. Singelen «Du Vet Ingenting» var listet i 22 uker i strekk på P3 og «Boytoy» var listet fra slipp i april til og med august, og er nå listet med siste singel «Trash Gjennom». Det relativt ferske bandet ISÁK med vokalist Ella Marie Haetta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulo­s er siste band som til nå er booket inn. – Det kom mange tydelige tilbakemel­dinger fra publikum om at vi måtte booke ISÁK tilbake til neste år, og bookingsty­ret var helt enige i det. Vi hører på publikums tilbakemel­dinger, og derfor er jeg veldig glad for at vi igjen kan presentere de, på det de selv betegner som sin hjemmebane, forteller Ekeland.

 ??  ?? KOMMER: Violet Road.
KOMMER: Violet Road.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway