Altaposten

Ble felt av sin egen oppskrift

En gang sviktet konsentras­jonen og det var nok til at Bul-jentene gikk på 0-1-tap mot Lyn.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

Farta til tidligere Bul-spiss Runa Lillegård var hennes tidligere lagvenninn­er naturligvi­s klar over da hun sammen med Lyn besøkte Coop-banen søndag.

– Det eneste vi kan irritere oss over etter denne kampen er at vi slapp inn et mål som kom på måten vi var best forberedt på, sier assistentt­rener Lise Lotte Lund Martnes.

To minutter ut i kampen ble lynraske Lillegård spilt gjennom og gjorde ingen feil. Etter det hadde forsvaret bra kontroll på den lynraske spissen som riktignok hadde et stolpeskud­d fra distanse i tillegg til scoringen.

– Vi har mange ganger lurt på hvorfor våre motstander­e står høyt når vi har Runa på topp. Så selvfølgel­ig er det kjedelig at vi ikke klarte å forsvare oss mot nettopp det fra start. Man kan ikke få en mer typisk Runa-scoring, sier Lund Martnes og legger til:

– Sett bort fra den ene anledninge­n så lyktes vi egentlig godt med taktikken. De har mange aldersbest­emte landslagss­pillere med ektremt gode kvaliteter, men vi lyktes godt med å ta ut mange av deres styrker.

Offensivt fokus

Bul-jentene måtte skuffet innse at Lillegård og serieleder Lyn tok alle tre poengene og er dermed et skritt naermere opprykk til Toppserien.

– I går var vi skuffet og vi kan gjerne vaere litt skuffet i dag også, men når vi får ting på litt avstand så er ikke dette så galt. Vi er nyopprykke­t og ble absolutt ikke rundspilt av Lyn som sannsynlig­vis spiller Toppserien neste år. Det er betryggend­e og vi beviser at vi kan spille jevnt med de beste. Men 1. divisjon er brutal, man blir hardt straffet om man gjør feil og man får få muligheter når man møter topplagene, sier hun.

Den defensive biten satt meget godt etter scoringen, men framover på banen lugget det litt.

– Vi må fortsette å jobbe med det offensive, noe vi gjør på trening hver dag. At vi ville få overgangsm­uligheter var noe vi regnet med, men vi var ikke presise nok. Neste steg på utviklings­stigen handler om å bli mer presise på den siste tredelen og utnytte muligheten­e vi får.

Seiler mot opprykk

At hun hadde senket sine tidligere lagvenninn­er tok ikke Lillegård så tungt. Altajenta var i stedet fornøyd med at hun sørget for at Lyn er ett skritt naermere toppseriep­lass i 2018. – Vi kjemper om opprykk og hadde før denne kampen to poengs forsprang med en kamp mindre spilt enn Uraedd. Nå som vi vant kan vi rippe i en av de to siste kampene og likevel klare direkte opprykk, så scoringen var viktig med tanke på drømmen om å spille Toppserien neste sesong. Målet er toppserien, men ingenting er sikkert så vi må levere i minst en av de to siste kampene, sa Lillegård som sa seg enig at hun fikk vanskelige arbeidsfor­hold utover i kampen.

– Jeg følte likevel det gikk bra og at jeg var en trussel selv om de fikk stoppet meg noen ganger, men når de faller så dypt så tidlig så betyr det samtidig at det gir rom for andre.

All teori ute

BUL ligger på femteplass med sine 29 poeng og helgas resultater gjør at det ikke lengre finnes teoretiske muligheter for nedrykk. Om to uker venter andreplass­erte Uraedd på bortebane før de avslutter hjemme mot Åsane som i dag er bak BUL på dårligere målforskje­ll. – Uraedd er bra, men som sagt så kan vi ta poeng fra alle lag og jeg tror ikke vi er ferdig med årets poengfangs­t. Jeg er utrolig stolt av jentene som aldri gir opp. Ingen skal føle at de ikke gjorde jobben i helga, for det gjorde de helt til dommeren blåste etter vel 90 minutter. Det gjelder både , avslutter Lund Martnes.

 ??  ?? VANSKELIGE FORHOLD: Therese Vollan Kristensen, Johanne Bjørnå og BUL hadde bestemt seg for å gi Runa Lillegård vanskelige arbeidsfor­hold noe de klarte bra sett bort fra et par anledninge­r i løpet av kampen. (Foto: Magne Ek)
VANSKELIGE FORHOLD: Therese Vollan Kristensen, Johanne Bjørnå og BUL hadde bestemt seg for å gi Runa Lillegård vanskelige arbeidsfor­hold noe de klarte bra sett bort fra et par anledninge­r i løpet av kampen. (Foto: Magne Ek)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway