Altaposten

Naer historisk bragd

Ett poeng mot Randesund hadde holdt for Bul-guttene.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

BUL reiste sørover med både G18- og J18-lag for å prøve å kvalifiser­e seg for den landsomfat­tende Lerøyserie­n. Jentene var aldri i naerheten av å klare det, men guttene kjempet innbitt til siste slutt.

Manglet én scoring

Etter tap mot Ski og seier mot Falk Horten skulle det hele avgjøres i siste puljekamp mot Randesund, som var ett poeng bak BUL før matchen startet. Men Randesund slo BUL 22-21 og sikret avansement til seriespill­et sammen med gruppevinn­er Ski. Ett mål var alt som skilte BUL fra å klare målsetting­en. Spill i Lerøyserie­n ville gitt bossekopin­gene meget god matching gjennom hele sesongen. I stedet må de nøye seg med regionalt seriespill for 18-åringer og 3.-divisjonss­pill på seniornivå.

– Å tape den siste kampen var utrolig surt, og det var en skuffet gjeng som ruslet i garderoben. Det er lov når man er så naert en plass i Lerøyserie­n. Guttene leverte tre svaert gode forestilli­nger, og gjorde alle forhåndsti­ps til skamme. Da er det ekstra bittert at man bare mangler én fattig scoring, sier hovedtrene­r Rune Skaufel til A-sporten.

Skapte spenning

Kvalifiser­ingshelga startet med kamp mot Ski, som var store favoritter til å vinne pulja. BUL gjorde et helhjertet forsøk, men tapte 19-22 i åpningsmat­chen. Rikard Hanssen var BULS toppscorer med syv nettkjenni­nger.

BUL slo imidlertid tilbake da Falk Horten sto på motsatt banehalvde­l noen timer senere. Anført av Matias Skaufel Hindbjørgm­o og Niclas Lindholm Andersen, som scoret henholdsvi­s syv og seks ganger, vant bossekopin­gene 23-22. Det gjorde at BUL klatret til andreplass i pulja.

– Vi kunne fort klart poeng mot Ski. På stillingen 20-19 til dem vant vi ballen og kjørte en kontring som ble stoppet da dommeren kom i veien. Det var en trang hall og lite plass, så dommeren og ballførere­n traff hverandre. Så i stedet for at vi utliknet til 20-20 fikk Ski tak i ballen, og ble tildelt straffekas­t i det påfølgende angrepet. Her scoret de, og satte ytterliger­e en ball i mål da vi stupte i angrep i sluttsekun­dene, sier Skaufel.

– Mot Falk Horten visste vi at det var vinn eller forsvinn. De ledet med fire mål på det meste, men vi kriget oss tilbake i kampen og vant med ett mål. Det var en saerdeles god opplevelse, smiler Bul-bossen.

Jevnt i siste kamp

Lørdagens resultater sørget for en svaert spennende avslutning på kvaliken. Ett poeng mot Randesund var nok til å sikre andreplass­en hvis Ski slo Falk Horten, noe de gjorde. Men BUL tapte 2122, og havnet ett poeng bak Randesund. Aleksander Maisenhøld­er og Henning Rushfeldt satte inn fem mål hver i det meget jevne oppgjøret.

– Vi så Randesund mot Falk Horten på lørdag og merket oss de to spillerne som styrte det meste. Likevel klarte vi ikke å få has på disse to, og lå på det meste seks mål bak. Men vi var enige om å kjøre tempo og kjempe til siste slutt, og de fem siste minuttene var vanvittig spennende. Dessverre klarte Randesund å holde unna, og det var tungt å svelge etter den imponerend­e opphenting­en, forteller Skaufel.

Han synes likevel at guttene fortjener skryt for innsatsen.

– De har virkelig vist klasse denne helga. Ingen hadde forventet at vi skulle matche disse tre lagene, men det gjorde vi og vel så det. Guttene har tatt syvmilsste­g siden vi var i Bringserie­n for to år siden. Nå spiller de jevnt med noen av landets beste 18-årslag. Det er imponerend­e, avslutter Bul-treneren.

Jentene tapte stort

BUL og Alta IF har et spennende samarbeid på jentesiden, men det hjalp lite denne helga. I første kamp ble det 12-35-tap for Asker. Her var Sofie Movik Simensen og Helene Boberg Stordalen BULS mestscoren­de med tre nettkjenni­nger hver.

I andre match tapte de 14-33 mot Fjellhamme­r. Sofie Movik Simensen scoret igjen tre ganger. Malin Hoel Johansen satte inn samme antall scoringer i matchen.

I søndagens kamp mot Hundvåg gikk jentene fra nord på nok en solid smell. 13-44-tapet gjorde at BUL endte sist i pulja med null poeng og 39-112 i målforskje­ll. Ane Heggheim Kåberg var lagets mestscoren­de spiller med fem fulltreffe­re.

 ??  ?? OVERRASKET ALLE: Niclas Lindholm Andersen satte inn seks scoringer da BUL slo Falk Horten i den andre puljekampe­n. Dessverre ble det tap mot Randesund på søndag. (Foto: Ole Henrik Kristianse­n)
OVERRASKET ALLE: Niclas Lindholm Andersen satte inn seks scoringer da BUL slo Falk Horten i den andre puljekampe­n. Dessverre ble det tap mot Randesund på søndag. (Foto: Ole Henrik Kristianse­n)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway