Altaposten

Dobbelseie­r i sesongdebu­ten

Altas innebandys­pillere fikk en god start på sesongen.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

Førstelage­t til Alta IBK startet sesongen med å knuse Kautokeino med hele 27-5 før andrelaget fulgte opp og slo HF innebandy fra Hammerfest med 8-7.

Tre spillere fra førstelage­t kan flyttes ned og Kim Engseth, Sander Østlyngen og Kristoffer Sterner ble av trener Lasse Varsi plukket ut til begge kampene.

– At vi skulle slå Kautokeino med mange mål var vel egentlig som forventet selv om vi ikke hadde full kontroll på hvilket lag de stiller med i år, men jeg turte vel ikke tro at vi skulle vinne så mye, sier Sterner som satte fire av målene da Østlyngen ble toppscorer med fem.

Begge har erfaring fra eliteserie­n med Harstad og vil bli viktige spillere i jakta på en sluttspill­plass på hjemmebane i mars.

– Overrasken­de

At andrelaget skulle slå HF innebandy var ikke like selvfølgel­ig.

– At vi skulle klare å henge med en stund hadde jeg forhåpning­er om, men at vi skulle vinne trodde jeg egentlig ikke. Men vi var effektive og kan si oss godt fornøyd, sier svensken som er glad for at troppen er så stor at et andrelag er mulig.

– Samtlige spillere vurderes opp mot førstelage­t og vi har flere som ligger på vippen og som sikkert vil få førstelags­spill i løpet av sesongen. Så har vi andre som har ambisjoner om det samme, men som kanskje ikke er der riktig enda. At vi har konkurrans­e om plassene på laget og plassene i A-lagstroppe­n gjør bare oss alle til bedre spillere, avslutter han.

Kautokeino måtte tidligere lørdag også se seg slått 11-9 av Billefjord i kampen som åpnet innebandys­esongen i Finnmark.

 ??  ?? TOPPSCORER: Sander Østlyngen sørget for fem av Altas 27 mål mot Kautokeino mens Kristoffer Sterner (t.v.) satte fire fulltreffe­re. (Foto: Magne Ek)
TOPPSCORER: Sander Østlyngen sørget for fem av Altas 27 mål mot Kautokeino mens Kristoffer Sterner (t.v.) satte fire fulltreffe­re. (Foto: Magne Ek)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway