Altaposten

Lover bot og bedring

Flyviking ber om tillit etter kanselleri­nger.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

Under frokostmøt­et til Alta naeringsfo­rening var salgs- og markedssje­f Kristine Jørstad Bock klar på at de ønsker å tilrettele­gge for naeringsli­vet i Alta. I november får selskapet det fjerde flyet nordover og da kan de utvide med flere ruter.

– Vi snakker samme språk og vi har et felles mål for flyplassen i Alta, mente hun.

På grunn av tekniske problemer har selskapet kansellert 20 avganger til og fra byen i oktober, og mange har hevdet at det går på tilliten løs.

Boch beklaget alle kanselleri­ngene foran en fullsatt sal.

– Jeg føler at vi fortsatt har tillit og det ser vi på antallet passasjere­r på flyene våre, sa hun.

– Det som er viktig for meg og for naeringsli­vet er at vi spiller inn de behovene vi har. Og det må vi gjøre til alle flyselskap­ene, påpekte Jørstad Bock.

Selv om Flyviking har kansellert mange avganger, har ikke leder i Alta naeringsfo­rening Kjetil Kristensen mistet trua. Han mener det er naturlig at et nyoppstart­et selskap vil oppleve trøbbel i starten. Likevel er han klar på at de må levere varene dersom naeringsli­vet skal bruke selskapet.

– Hvis man er en seriøs aktør må man levere på det man forplikter seg til. Vi skjønner at teknisk feil får konsekvens­er, men det regner jeg med at de vil håndtere det på en profesjone­ll måte framover. Man tåler ikke mange sånne hendelser før det merkes i markedet og det er markedet de lever av.

Han og flere andre i salen hadde innspill til Boch. For Altas del mener Kristensen at det er utfordring­er i forbindels­e med direkterut­ene til Oslo og Tromsø, spesielt på ettermidda­g og kveld.

– Fra klokken 17.00 er det mange timer uten at det går fly. På de tidspunkte­ne er det både behov og marked for Flyviking, mente han.

 ??  ?? NY GIV: Kristine Jørstad Bock møtte naeringsli­vet i Alta tirsdag. (Foto: Astrid Krogh)
NY GIV: Kristine Jørstad Bock møtte naeringsli­vet i Alta tirsdag. (Foto: Astrid Krogh)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway