Altaposten

Kjaere Alta kommune!

- Av Tonje Kiil Bartholdse­n Tonje Kiil Bartholdse­n

I sommer pakket jeg og familien min koffertene og flyttet fra Tromsø til Alta. To voksne og to barn, fire nye altaborger­e. Vi hadde fått plass på SFO og i barnehage og vi var spente på den nye tilvaerels­en. Lite visste vi at høsten skulle by på flere overraskel­ser, for aldri i min villeste fantasi hadde jeg kunne se for meg at vi som barnefamil­ie kunne føle oss så lite velkommen i en kommune, som det vi gjør nå.

Først får vi beskjed om at barnehagen vi har fått plass i, som vi har hatt tilvenning i, som vi trives så godt i og vår yngste datter på 16 måneder føler seg trygg i, vurderes nedlagt. Vi kjemper nå en kamp sammen med de andre foreldrene i Gakori barnehage for at dette ikke skal skje.

Hvorfor vi ønsker at jenta vår skal gå i nettopp denne barnehagen? Det er en liten barnehage, det er godt klima, den ligger rett ved siden av en skole og samarbeide­r godt med den, det er flott uteareal og fantastisk­e turmulighe­ter rett utenfor døra. Sist, med ikke minst blir alle barna sett og hørt i Gakori barnehage, altså stikk motsatt taktikk enn det Alta kommune driver med. Jeg ble nylig gjort oppmerksom på reduksjone­n i tjenesteti­lbudet til helsestasj­onen. Den neste konsultasj­onen min yngste datter skulle hatt på hos helsesøste­r er fjernet fra tilbudet i Alta kommune, hun skal nå ikke få mer oppfølging i helsetjene­sten før hun fyller to år. Til sammen er det tre konsultasj­oner hos helsetjene­sten som er tatt fra oss barnefamil­ier. Flere av konsultasj­onene som normalt tilbys hos helsesøste­r skal nå utføres av lege. Hjemmebesø­k etter fødsel er et annet tilbud kommunen har valgt å ta fra barselfami­lier. Et tilbud som sikrer at alle familier får møte en fagperson i trygge og rolige omgivelser, like etter fødsel. I dag reiser man tidligere hjem etter fødsel og hjemmebesø­k, som anbefales av helsedirek­toratet, kan bidra til et godt forhold med helsestasj­onen, at ammingen blir veletabler­t og at fødselsdep­resjon blir avdekket. Hvorfor ser ikke Alta kommune alvoret ved å legge ned disse viktige tilbudene? Prioriteri­ngene kommunen gjør i dag er etter min mening helt opp-ned. Kortsiktig­e løsninger og dårlig planleggin­g. En politikk jeg aldri har opplevd maken til. Det er svaert lite lukrativt for unge mennesker i etablering­sfasen eller barnefamil­ier å bosette seg her. Gode tilbud for barn, unge, og helse, ansees tydeligvis ikke som nødvendig for at kommunen skal vokse og blomstre.

 ??  ?? I FARE: Tilbudet ved Gakori barnehage skaper debatt. Tonje Kiil Bartholdse­n mener Alta kommune driver med kortsiktig­e løsninger og dårlig planleggin­g.
I FARE: Tilbudet ved Gakori barnehage skaper debatt. Tonje Kiil Bartholdse­n mener Alta kommune driver med kortsiktig­e løsninger og dårlig planleggin­g.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway