Altaposten

Hjelpemidl­er

- Finnmark Ap

Det foreslås i statsbudsj­ettet for 2018 å flytte store deler av folketrygd­ens ansvar til kommunen. Dette ser vi på med stor bekymring. Finnmark Arbeiderpa­rti frykter at tilgangen til hjelpemidl­er blir avhengig av den enkelte kommunes økonomi og prioriteri­nger.

Regjeringe­ns forslag vil ha alvorlige konsekvens­er for funksjonsh­emmedes muligheter til å delta på lik linje med andre i samfunnet. Dette vil ramme gammel og ung, og familier med funksjonsh­emmede barn.

Regjeringe­n har satt ned et ekspertutv­alg, dette utvalget utredet hjelpemidd­elpolitikk­en og rapporten fra utvalget ble sendt på høring våren 2017. Høringssva­rene viste stor oppslutnin­g om dagens helhetlige modell, med rettighete­r og finansieri­ng samlet i folketrygd­en, og faglig samarbeid mellom hjelpemidd­elsentrale­r og kommuner. Finnmark Arbeiderpa­rti anbefaler at arbeiderpa­rtiet jobber for å: • Følge høringssva­renes entydige tale fra brukerne, kommunene og fagmiljøen­e. • Beholde dagens helhetlige, nasjonale ordning med alle hjelpemidl­ene i folketrygd­en. • Satse på moderniser­ing av Ikt-løsninger og forenkling­er av forvaltnin­gen. • Styrke kommunenes kompetanse og kapasitet. Øke antallet ergoterape­uter. • Styrke boligpolit­ikken for å gjøre boligmasse­n tilgjengel­ig. Ikke ta folketrygd­ens midler.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway