Altaposten

Går av som Høyre-leder

Klart for lederskift­e i Alta Høyre.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

For to år siden kom Bjørn Roald Mikkelsen inn som et friskt pust som ny leder. Torsdag vil valgkomite­en presentere en ny leder for kommunepar­tiet når partiet samler seg til årsmøte. – Ingen dramatikk. Når jeg nå går av, skyldes det kun ett forhold: Arbeidsbel­astningen har økt betydelig siden jeg sa ja til å vaere leder. Ikke minst har det blitt flere oppgaver som folkevalgt, sier Mikkelsen.

Han har ingen formening om hvem valgkomite­en vil presentere som sitt forslag til ny leder, men er trygg på at partiet vil havne i gode hender. Selv vil han ha et enda sterkere fokus på jobben i kommunesty­ret og i hovedutval­gt for helse- og sosial.

– Da jeg sa ja til lederverve­t var jeg vara til hovedutval­get. Så døde Ivar Pettersen, som var veldig sentral i partiet. Det gjorde at jeg måtte ta over mange av de ledige oppgavene. Blant annet ble jeg fast medlem av hovedutval­get, forklarer den avtroppend­e Høyre-lederen.

Han er svaert aktiv, både i organisasj­onslivet og i naeringsli­vet, hvor han har flere styreverv. I tillegg er han nestleder i Finnmark Idrettskre­ts, hvor det i øyeblikket jobbes med et fundament for å slå sammen de to nordligste idrettskre­tsene.

– Jeg ba egentlig om avløsning før årsmøtet i fjor, men måtte sitte ett år til. Nå er det slutt som leder, men jeg er fortsetter med.

Det er knyttet stor spenning til hvem som blir leder for Alta Høyre etter Mikkelsen. Laila Davidsen er leder i programkom­iteen som skal forberede partiet på den kommende valgkampen i 2019. Davidsen har lagt et løp hvor både medlemmer, innbyggere og ikke minst naeringsli­v skal bli trukket inn i programarb­eidet gjennom dialogmøte­r.

Mye tyder på at Davidsen er i front med tanke på å bli Høyres ordførerka­ndidat ved valget i 2019, men kilder i partiet sier at det kan vaere flere kandidater som melder seg på. Nominasjon­skomiteen vil ventelig bli satt ned tidlig i 2018, og med et løp hvor endelig nominasjon­smøte avholdes høsten 2018.

 ??  ?? GIR SEG: Mange jern i ilden gjør at Bjørn Roald Mikkelsen går av som leder i Alta Høyre. (Foto: Arkiv)
GIR SEG: Mange jern i ilden gjør at Bjørn Roald Mikkelsen går av som leder i Alta Høyre. (Foto: Arkiv)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway