Altaposten

Stenger ned fylkets eneste Nordea-filial

Banken vil ikke ha fast bemanning ved Alta-kontoret, Tromsø overtar kundeoppfø­lgingen.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Den siste tiden har det vaert mørkt i vinduene hos Nordea i Alta, og stengte dører har møtt kundene. Banken har nå avgjort at kontoret skal stenges.

– Vi gjennomfør­er en konseptend­ring i forhold til Alta-kontoret. Dette innebaerer at vi ikke vil vaere fast bemannet ved kontoret framover, sier leder for personmark­ed Geir Åge Johansen i Nordea.

Over på digitale flater

Banken registrere­r at kundene i stadig mindre grad oppsøker banken fysisk:

– Vi vil fortsatt tilby rådgivning og kundeoppfø­lging, men ønsker å møte kundene på digitale flater. Vi har sett at dette fungerer veldig godt – i dag har folk praktisk talt banken i lomma. Vi vil i spesielle tilfeller kunne tilby fysiske møter lokalt i Alta, men primaert vil kundekonta­kten foregå på digitale plattforme­r. Det blir ikke lokale ansatte som jobber fast i Alta, sier han.

Det kommer neppe som noen nyhet at bankene er blant bransjene som hyppigst har vaert nødt til å omstille seg.

– Siden vi etablerte oss i Alta har det skjedd veldig mye innenfor bankvirkso­mheten. Det går den vei, bransjen beveger seg mot mer digitalise­ring, samt sentralise­ring av visse funksjoner, sier Johansen.

Banken i lomma

– Samtidig har dere to konkurrent­er som fortsatt har sterk lokal tilstedeva­erelse. Hvordan skal dere hindre at kundene velger Sparebank1 Nord-norge og DNB?

– Vi gjør dette blant annet for å fortsatt kunne vaere konkurrans­edyktige. Det ønsker vi å vaere også i framtiden, både på utlån og plassering. Men først og fremst ønsker vi å betjene folk på digitale flater.

– Hvordan tenker du kundene i Alta og Finnmark tar imot nyheten?

– Det hadde nok vaert mye verre om vi gjorde dette bare for et par år siden. Det meste bank-relatert foregår i dag digitalt. Folk har i grunn banken i lomma. Vi vil også beholde egne, dedikerte medarbeide­re som skal jobbe med Finnmark, med kontorsted i Tromsø.

Må søke på andre jobber

Det er i dag to fast ansatte ved Alta-kontoret. Johansen sier banken er i dialog med de to nå.

– Hva skjer med dem, får de tilbud om ny jobb i konsernet?

– Nordea er et stort konsern, og det vil vaere anledning til å søke på andre jobber i konsernet. Men vi ønsker å ta dialogen internt med dem før vi forskutter­er noen løsninger der. Vi tar i høyeste grad vare på våre ansatte, de er viktige for oss, understrek­er han.

 ??  ?? MØRKT: Nordeas filial i Alta er historie. Banken tar sikte på å betjene Finnmarks-kundene fra Tromsø, fortrinnsv­is via digitale flater. (Foto: Tom Skoglund)
MØRKT: Nordeas filial i Alta er historie. Banken tar sikte på å betjene Finnmarks-kundene fra Tromsø, fortrinnsv­is via digitale flater. (Foto: Tom Skoglund)
 ??  ?? TILPASNING: Leder for personmark­ed Geir Åge Johansen i Nordea sier endringen kommer som en konsekvens av at stadig flere bruker digitale banktjenes­ter. (Foto: Privat)
TILPASNING: Leder for personmark­ed Geir Åge Johansen i Nordea sier endringen kommer som en konsekvens av at stadig flere bruker digitale banktjenes­ter. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway