Altaposten

Dette er avvikene

Tilsynet avdekket åtte alvorlige avvik på K13. Dette utgjør alvorlige brudd på «Forskrifte­n om miljørette­t helsevern i barnehager og skoler».

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Ved tilsynet ble det avdekket åtte avvik: Ikke helsemessi­g tilfredsst­illende. Ikke planlagt, bygd, tilrettela­gt og driftet slik at forskrifte­ns bestemmels­er om trivsels-, helse-, hygiene- og sikkerhets­messige forhold oppfylles. Lokaler og uteområde ikke utformet og innredet slik at forskrifte­ns formål ivaretas. Funksjonsh­emmedes behov er ikke tilstrekke­lig ivaretatt

Dekker ikke ulike behov for aktivitet og hvile. Ikke planlagt slik at skader og ulykker forebygges. Ikke tilfredsst­illende inneklima og luftkvalit­et. Ikke tilfredsst­illende lydforhold. Ikke tilfredsst­illende internkont­rollsystem. Ikke godkjent i henhold til kravene i forskrifte­n

Å rette opp i avvikene vil koste mange millioner. Spørsmålet er om det er så mange millioner at det i stedet kunne vaere lagt inn i ombygginge­n av skolen? Avdeling for kommunale bygg har gjort et prisoversl­ag, som viser at det vil koste rundt 10 millioner kroner uten moms å utbedre forholdene.

Noe av det som må gjøres:

Ombygging av hele uteområdet, trafikkreg­ulering, gjerder. Rullestolr­ampe, ny hovedinnga­ng, vognskur. Nytt luftbehand­lingsanleg­g. Nytt elektrisk anlegg, SDanlegg, elektronis­k adgangskon­troll. Sanitaerut­styr, garderobe, nye, kjønnsdelt­e toaletter og dusj. Utvidelse av trange korridorer, nye, større dører tilpasset rullestol, nye overflater. Taktekking. Støydempin­g, isolering, brannskill­er.

 ??  ?? BASEN: K13 (Kinoveien 13) er basen som gir undervisni­ng til utviklings­hemmede elever ved Alta ungdomssko­le. (Foto: Kita Eilertsen)
BASEN: K13 (Kinoveien 13) er basen som gir undervisni­ng til utviklings­hemmede elever ved Alta ungdomssko­le. (Foto: Kita Eilertsen)
 ??  ?? DØRSTOKKER: Nei, det er ikke lenger dørstokker som hindringer i alle døråpninge­ne. Men de fleste dørene er like smale som før. Dørstokken­e er fjernet mange steder, med stygge sår i gulvet. Andre steder spriker gulvbelegg­et.
DØRSTOKKER: Nei, det er ikke lenger dørstokker som hindringer i alle døråpninge­ne. Men de fleste dørene er like smale som før. Dørstokken­e er fjernet mange steder, med stygge sår i gulvet. Andre steder spriker gulvbelegg­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway