Altaposten

– Rapporten er fryktelig

Kommunalle­der Rikke Raknes ante ikke at det sto så dårlig til.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

– Tilsynsrap­porten er fryktelig. Her er det mye å ta tak i. Vi må gjøre noen vurderinge­r på hva det er forsvarlig å gjøre noe med kontra å tenke helt nytt. Det er så store avvik, sier kommunalle­der for oppvekst og kultur, Rikke Raknes.

Vi blir med Raknes på en liten omvisning på K13. Allerede fra den svaert vennlige mottakelse­n fra laerere og elever, slår det oss begge hvordan forfallet preger bygningen. Sprekker i belegg, slitt kjøkken, dørstokker som er fjernet og delvis dekket til med lister. Dagligstua er lita når alle er samlet, og det er lange avstander i smale korridorer. Her kan ikke to rullestole­r møtes.

– En kan se at dørene er for smale og at mye er gammelt. Dette er ikke tilfredsti­llende som skolebygg, sier hun.

– Hvordan har dere kunnet tillate at det har fått vaere sånn?

– Jeg har ikke vaert klar over det før jeg så tilsynsrap­porten. Bygget har jo vaert i bruk en stund, så det er rart at det ikke har vaert tilsyn her tidligere, sier Raknes.

Det er virksomhet­sleder som søker om godkjennin­g av bygget i forhold til miljørette­t helsevern.

Når Raknes nå i høst har blitt oppmerksom på tilstanden, har de fått fart på saken, som er drøftet i rådmannens ledergrupp­e.

– Nå er det et spørsmål om hvor fort vi kan kaste oss rundt, og hva vi skal gjøre. En ting er sikkert; noe må gjøres, slår hun fast.

 ??  ?? IKKE FORNØYD: Kommunalle­der for oppvekst og kultur, Rikke Raknes, er ikke fornøyd med byggets tilstand i Kinoveien 13. (Foto: Kita Eilertsen)
IKKE FORNØYD: Kommunalle­der for oppvekst og kultur, Rikke Raknes, er ikke fornøyd med byggets tilstand i Kinoveien 13. (Foto: Kita Eilertsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway