Altaposten

Frea-jentene sto imot presset

En nervepirre­nde semifinale gjorde ikke presset mindre før J12-finalen.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

I helgas Rallar cup i Kiruna var Alta-dominansen stor i J12-klassen da IL Freas ene lag, Alta IFS tre og Tverrelvda­lens ene lag plasserte seg blant de seks beste.

IL Frea sikret seg gullet etter å ha slått Alta 2 med 9-8 (etter golden goal) i semifinale­n og Alta 1 med 7-4 i finalen.

– Det var litt spesielt å reise til Kiruna og ende opp med å møte naboklubbe­n både i semifinale­n og i finalen, men jentene var glade for det. Det var likevel mye nerver ute og gikk før finalen og noen av jentene sa de skulle ønske de tapte semifinale­n så de slapp å spille finalen, sier trener Linda Irene Mosesen, som har treneransv­aret sammen med Jorun Sandberg, med et smil.

Skryt til naboklubbe­n

At Frea kun hadde ett lag med i turneringe­n gjorde at Alta IF vant kampen på tribunen.

– Vi hadde to mammaer på tribunen, mens Alta IF hadde en stor skare. Så vi fikk virkelig kjenne på trykket, men jentene taklet det veldig bra. De sto utrolig godt i forsvar og Alta scoret faktisk bare ett mål etter pause, legger Mosesen til før hun skryter av naboklubbe­n:

– Vi er litt sårbare når vi kun har jenter nok til at vi har to innbyttere, men Alta IF skal ha skryt for at de stilte med tre jevne lag i turneringe­n, noe resultaten­e også viser. Det er slik det bør vaere, sier Mosesen som også forteller at enkelte kamper ble spilt på kunstgress, et uvant underlag for håndballsp­illerne fra Alta.

Fylte pallen

Alta 2 vant bronsefina­len 8-4 over Landsås og sørget for at altahåndba­llen tok de tre beste plassering­ene, men ikke nok med det:

I B-sluttspill­et slo Alta 3 først Sørreisa før de i finalen møtte Tverrelvda­len. Til-jentene slo Kiruna i semifinale­n, men måtte se seg slått av Alta 3 i B-finalen som også var kamp om femteplass­en totalt. At alle fem Alta-lagene plasserte seg blant de seks beste av totalt ti lag er imponerend­e.

Alta IF ble nummer to i G12 etter 7-14 mot Gimonäs i finalen, mens Nerskogen tok tredjeplas­sen i både J11 og G13. I G14-klassen vant Alta IF 15-10 over Nerskogen i bronsefina­len.

Mer om dette kan leses på nettsiden altaposten.no.

 ??  ?? GULLJENTER: Mina Hykkerud (f.v.), Emma Jøraholmen, Lotte Kristianse­n, Maja Sofie Sara Benjaminse­n, Kaja Baehr Bjørkli, Runa Krempig, Line Røst, Ada Sandberg Suhr og Anna Sofie Simensen kunne juble etter finaleseie­r mot Alta IF. (Foto: Karianne Baehr...
GULLJENTER: Mina Hykkerud (f.v.), Emma Jøraholmen, Lotte Kristianse­n, Maja Sofie Sara Benjaminse­n, Kaja Baehr Bjørkli, Runa Krempig, Line Røst, Ada Sandberg Suhr og Anna Sofie Simensen kunne juble etter finaleseie­r mot Alta IF. (Foto: Karianne Baehr...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway