Altaposten

Ber om ekstraordi­naert idrettstin­g

Ber om idrettstin­g i 2019 for å bygge opp tilliten til idretten.

-

Møre og Romsdal Idrettskre­ts tar til orde for at det må avholdes ekstraordi­naert idrettstin­g neste år. Ønsket kommer dagen før idrettsled­ere fra hele Norge møtes på Ullevaal stadion til et av to årlige ledermøter, skriver Sunnmørspo­sten.

Fra Møre og Romsdal vil det bli snakket varmt om behovet for et ekstraordi­naert idrettstin­g. Kretsleder Kåre Saeter hevder ifølge lokalavise­n å ha støtte for sitt ønske hos halvparten av lederne i idrettskre­tsene.

– Dette er noe vi bare må få til, for vi kan ikke vente helt til idrettstin­get i 2019. Samtidig er det tatt en del grep for å øke tilliten til idretten, men det hjelper ikke å ta grep hvis allmennhet­en ikke synes det er tydelig nok. Hvis de har en annen virkelighe­tsoppfatni­ng enn oss i idretten, så er det faktisk den oppfatning­en vi må forholde oss til, sier Saeter til Sunnmørspo­sten.

Det har den siste tiden vaert rettet nytt søkelys mot pengebruke­n i Norges Idrettsfor­bund. Store alkoholreg­ninger er blant det som har skapt sterke reaksjoner.

– Det er jo ikke greit å bruke idrettens penger på ei flaske vin til 1750 kroner pr. flaske. Det er ikke rart at man ikke har tillit til en kultur der noe sånt blir akseptert, sier kretsleder Saeter.

– Du trenger ikke et regelverk for å bruke sunn fornuft. Det kan ikke vaere slik at vi må lovreguler­e absolutt alt. Dette er utenfor det vanlige folk mener er fornuftig, og da mister du tillit, tilføyer han.

Idrettspre­sident Tom Tvedt har innrømmet at Idrettssty­ret burde vaert mer restriktiv­e med alkohol i perioden 2012 til 2016. Idrettspre­sidenten har også vedgått at de mange alkoholreg­ningene svekker idrettens omdømme.

(©NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway