Altaposten

Må bruke hodelykt på kaia

Veilysene på Hakkstaben og Altneset ble tatt ned for tre uker siden. Fortsatt er det mørkt.

- Astrid Krogh astrid@altaposten.no

Veilysene, som ble satt opp på åttitallet, var gamle og klar for bytting. Så når arbeiderne satte i gang var Merete Bergly og de andre innbyggern­e glade. Men så ble det stille.

– For tre uker siden tok de ned alle veilysene, både stolper og armatur. Så parkerte de bilen og siden har vi ikke sett dem, forklarer Bergly, som også er bygdelagsl­eder for Hakkstaben og Altneset.

– Må gå i mørket ut på kaia

Stolpene ble i sin tid satt opp på dugnad og ble hentet fra Sørøya, forteller bygdelagsl­ederen. Ingen klager på at stolpene byttes, men de hadde forventet at det skulle ta kortere tid. Nå har det tatt så lang tid at Meretes familie har skaffet seg hodelykt når de skal ferdes på kaia.

– Det er skummelt. Mange barn ferdes der, og eldre. Det er rett og slett «bekmørkt». Jeg skjønner ikke hvorfor det har stoppet. Kanskje det har blitt dyrere enn man trodde på forhånd og at det er derfor arbeidet har stoppet opp?

Bruker millioner på nye lys

Det er nettopp det som er forklaring­en til Alta kommune. Virksomhet­sleder Trond Einar Uglebakken sier jobben ble langt større enn man hadde trodd på forhånd. 77 nye led-armaturer ligger klare til montering, men stolpene var i så dårlig forfatning, at alle måtte rives.

– Det viste seg å vaere et falleferdi­g anlegg. Vi trodde det bare var å skifte armaturene, men stolpene må også byttes. Anlegget er rett og slett pill råttent.

Mandag denne uken hadde kommunen møte med Elektro Nor, som gjør jobben. Der fikk de forklart utfordring­ene. I dag bestemte de seg for å sette det i bestilling.

For kommunen ble det også et økonomisk spørsmål når prosjektet økte i omfang.

– Vi skal bruke omlag to millioner kroner på nye lys. Det er beklagelig at de må ha det mørkt nå, men vi lover at det blir mye bedre.

– Når tror du de får lysene tilbake? – Så fort som mulig og det vil bli på denne siden av nyttår, sier Uglebakken.

 ??  ?? MØRKT PÅ KAIA: Her ser vi MS Årøy ved kaia på Altneset på dagtid. På denne tiden av året blir det tidlig mørkt og bygdelaget er bekymret fordi veilysene er tatt ned. Nå må de gå på kaia i mørket.
MØRKT PÅ KAIA: Her ser vi MS Årøy ved kaia på Altneset på dagtid. På denne tiden av året blir det tidlig mørkt og bygdelaget er bekymret fordi veilysene er tatt ned. Nå må de gå på kaia i mørket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway