Altaposten

Seg selv naermest

- Karsten Teigen

Det var mye en kan reagere på i Claus Jørstads innlegg nylig, men jeg vil begrense meg til det jeg synes var mest ille.

Jørstad skriver bl.a.:

Selvfølgel­ig kjemper Alta for både å beholde diverse tjenester og saker, og selvfølgel­ig kjemper Alta for å få slike ting til seg. Det burde vaere en selvfølge i alle kommuner. Nei Claus Jørstad, denne holdningen finnes heldigvis bare i Alta. Det har mange av oss erfart flere ganger Bare for å dokumenter­e noe av dette, så kan det nevnes at for ca. 15 år siden ble det vedtatt på sentralt hold, etter mye påtrykk fra fiskere og sjøfarende på kysten, at helikopter­basen i redningstj­enesten på Banak skulle flyttes til Hammerfest ut fra en sikkerhets­vurdering. Overaskend­e for mange gikk ordføreren ut i media og takket nei til dette. Han mente en slik flytting ville bli for mye negativt for Porsanger kommune, som allerede hadde store problemer med forsvarets nedbygging. Han mente det måtte vaere kun sikkerhets årsaker som kunne forsvare en slik flytting. Vi vet jo nå at dette var en riktig beslutning i en vanskelig tid for kommunene i Finnmark.

Et annet eksempel som hadde stor medieomtal­e var flytting av Nrk- Finnmark fra Vadsø til Alta. Altapoliti­kere støttet selvsagt denne flyttingen, fordi styret hadde bestemt det. Det var 1 styremedle­m i styret med adresse Alta da vedtaket ble gjort, uten naermere spekulerin­g. Lekkasjer fra styret, det får vi jo aldri. Derfor må vi alle bare spekulere.

Videre skriver Jørstad:

Langedahl er rørende opptatt av å vaere opptatt av «naboene». Finnmark fylkeskomm­une står foran en økonomisk situasjon hvor det skal kuttes 30 millioner på videregåen­de skoler i Finnmark. Hvor er Langedahls omsorg for alle elever rundt i fylket som vil bli rammet av dette?

Jeg tror Langedahl, sammen med mange i Finnmark har løsningen på det. Gjør alvor av å legge ned hele båtruta mellom Alta og Hammerfest, så har du 30 millioner som kan brukes på skolene. Boreal gjør jobben gratis for FFK med buss.

Det var overrasken­de hvor mange «egoister» som finnes i Alta, jeg har ikke møtt noen. Men når alle samles i Alta Frp, så er ikke det så rart, men valget i høst viser det?

Til slutt skriver Jørstad:

Dersom Langedahl er mer interesser­t i å fyre på krangler enn å diskutere realpoliti­kk, er hans omsorg for småkommune­ne ingenting annet enn spill for galleriet. Å fyre på krangler enn å diskutere realpoliti­kk – ja dette vet nok Jørstad noe om. Dette siste innlegget er godt eksempel i så måte. Benektelse av sykehuset skal jeg ikke nevne, for det er jo historie nå som det ikke blir bygd sykehus i Alta, men i Hammerfest. Noe vi har visst hele tiden, men i Alta har de kjempet mot realpoliti­kken, og forhåpentl­ig tapt?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway