Altaposten

– Jeg tar gjerne en plass i Tour de ski

Om noen av de beste vil prioritere Ol-forberedel­ser tar gjerne Emilie Kristoffer­sen en plass i Tour de ski.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

Lørdag gikk Emilie Kristoffer­sen inn til en tiendeplas­s på femkilomet­er klassisk i den finske sesongåpni­ngen i Mounio. Men søndag satte hun flere verdensstj­erner på plass da kun den finske landslagsl­øperen Anne Kylloenen var foran Alta If-løperen i fristilsre­nnet på knappe ni kilometer.

Å møte verdens beste skiløpere ved flere anledninge­r er Kristoffer­sens mål for sesongen.

– Nå ser jeg fram til sesongåpni­ngen på Beitostøle­n til helga og norgescupr­ennet på Gålå helga etter. Målet er å gjøre det såpass bra de to neste helgene at jeg er en del av den nasjonale kvoten som får gå verdenscup på Lillehamme­r i desember, sier Alta If-løperen.

Tour de ski

Lykkes hun med sitt første mål, og klarer å vise styrke i verdenscup­rennene på Lillehamme­r, så kan også veien til Tour de ski vaere kortere enn man kanskje kunne anta.

– Det er ikke noe jeg forventer eller tenker så mye på, men det er ikke sikkert at alle de beste ønsker å gå Tour de ski siden det er såpass tett opp mot OL. Så får jeg gå verdenscup på Lillehamme­r, og klarer å vise meg fram der, så trenger faktisk ikke Tour de ski vaere så langt unna. Og jeg tar gjerne en plass der om det åpner seg en mulighet, sier hun og legger til:

– På en måte kan man si at det er synd at den nasjonale kvoten til verdenscup­rennene på Lillehamme­r er redusert, men samtidig så betyr det at er man med på Lillehamme­r så er man en god skiløper.

Banket stjernene

Søndag var Kylloenen 8,2 sekunder raskere enn Kristoffer­sen som igjen var knappe seks sekunder foran Laura Mononen. Aino-kaisa Saarinen var ni sekunder bak Alta-jenta og kapret med det fjerdeplas­sen.

– Jeg følte jeg åpnet i et bra tempo og da jeg var inne til runding tenkte jeg at jeg skulle gå sisterunde­n omtrent på samme måte. Før start satte jeg et mål om å gå mye dobbeldans og det klarte jeg begge rundene. Så det ble et ganske bra renn for min del, sier Kristoffer­sen.

Russerne Lidia Durkina og Mariya Istomina samt finske Evaliina Piippo fulgte på de neste plassene før Bardu-løper Lovise Heimdal og Kvaløyslet­tas Silje Theodorsen sikret seg 9.- og 10.plass. Den polske verdensstj­ernen Justyna Kowalczyk ble nummer 11.

– Jeg så at det var mange store navn på startlista, men satset likevel på å gjøre det bra også resultatme­ssig. At jeg klarte det var veldig gøy, sier Kristoffer­sen som skal tilbringe tre dager hjemme i Alta før hun reiser til Beitostøle­n onsdag.

Mye står på programmet denne vinteren, men noe hun gleder seg veldig til er senior-nm som arrangeres i begynnelse­n av april bare et steinkast unna barndomshj­emmet i Kaiskuru.

– Jeg gleder meg skikkelig til tremila på hjemmebane, også håper jeg at jeg klarer å kvalifiser­e meg til Alta IFS lag på teamsprint­en. Vi må kanskje ha et uttaksrenn i Alta i påska, avslutter hun med et smil.

På fjerdeplas­s

Talvikinge­n Andreas Nygaard gikk lørdag inn til fjerdeplas­s på 10-kilometer klassisk i Mounio. Pallen var tapetsert av russere og den beste av dem alle var Alexander Bolshunov foran Alexey Chervotkin og Andrey Sobrakarev.

Tidligere Bul-løper og nå Ol-aktuell for Island, Snorri Einarsson, ble nummer ti på lørdagens 10-kilometer. Søndag gikk han inn til en sterk fjerdeplas­s på fristilsre­nnet, kun slått av russiske Alexey Chervotkin, finske Iivo Niskanen og russiske Denis Spitsov.

 ??  ?? KAN FÅ TV-TID: Med suksess de neste helgene kan Emilie Kristoffer­sen vaere aktuell for Tour de ski dersom Marit Bjørgen og flere av de beste løperne vil prioritere Ol-forberedel­ser. (Arkivfoto: Steffensen)
KAN FÅ TV-TID: Med suksess de neste helgene kan Emilie Kristoffer­sen vaere aktuell for Tour de ski dersom Marit Bjørgen og flere av de beste løperne vil prioritere Ol-forberedel­ser. (Arkivfoto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway