Altaposten

Helsesista på besøk

Populaer chat-hjelper til Altaturner­ingen.

-

Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no Tale Maria Krohn Engvik, eller «Helsista» som hun definitivt er bedre kjent som, kommer til årets Altaturner­ing i fotball.

Utrolig kult

Det betyr at tusenvis av unge fra hele Nord-norge kan få stifte naermere bekjentska­p med landets mest populaere helsesøste­r, når hun ankommer byen fredag 10.august.

– Det er utrolig kult. Vi har jobbet med dette en stund og i samarbeid med Alta IF har vi fått det til. Vi ønsker å ha fokus på mental helse, men også det ungdommen er opptatt av, sier Vera Henriksen, markedskoo­rdinator hos Amfi Alta.

– Vi i Alta IF er opptatt av helse, kosthold og integrerin­g, så dette er en utvidelse av det konseptet. Vi ønsker å favne om de tingene som angår barn og unge, og vi ønsker å laere dem gode måter å håndtere utfordring­er på, sier Kristin Jensen, prosjektle­der i Alta IF.

Og er det en i Norge som kan sies å ha spesialkom­petanse på å hjelpe unge, så er det Tale Maria Krohn Engvik. Via snap gir den populaere helsesøste­ren råd om ting de lurer på i forbindels­e med følelser, forelskels­e, sex, kropp og andre ting.

Maktesløsh­et

Engvik har jobbet som helsesøste­r i videregpåe­nde skole i mange år og har kjent på maktesløsh­eten av å ikke kunne hjelpe de unge i tilstrekke­lig grad. I et intervju med KK nylig sa 38-åringen at vendepunkt­et kom for to år siden. Da kom Engvik på jobb på videregåen­de skole, og fant en lapp på kontordøra hvor det stod: «Helsesøste­r er her hver gang det er fullmåne og rektor halter».

– Det var vondt å lese den lappen og vite at personen hadde oppsøkt meg, men funnet en låst dør. Jeg følte at jeg ikke strakk til, og bestemte meg da for å gjøre noe med problemet, sa Engvik til KK i juni i år.

Send inn spørsmål

Ved hjelp av humor og åpenhet har «Helsesista» nådd inn til de unge på en formidabel måte, noe som har medført at hun har måttet si fra seg sin faste stilling, for å kunne betjene snappen. Og om to måneder kommer hun altså til Alta, hvor hun skal møte ungdommen først på Alta idrettspar­k og deretter på et åpent foredrag på Amfi.

– I den forbindels­e er det ekstremt viktig at barn og unge sender snap på forhånd til @altaif eller @amfialta, med spørsmål de ønsker svar på, sier Vera Henriksen.

Travel dame

Altaposten har vaert i sms-dialog med «Helsesista» for en kommentar, men vi har dessverre ikke lyktes i å nå henne i en ledig stund for en prat. Ifølge kk.no skal Engvik ha over 1300 meldinger på snap-innboksen, som hun ikke har fått lest ennå. Så arbeidsled­ig er hun ikke.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway