Altaposten

Thon bygger ut på taket

Endelig skal hotelldire­ktøren få eget kontor – på taket.

- Av kita@altaposten.no Kita Eilertsen

– Vi trenger mer plass, fastslår Linda Heltne ved Thon Hotel Alta. Bygger oppover Thon Hotel Alta bygger ut på taket, med treningsro­m, pauserom for ansatte og ikke minst – nytt direktørko­ntor. Nå venter de bare på rammetilla­telsen fra kommunen.

Heltne deler i dag kontor med to avdelingsl­edere. Det vil si – strengt tatt er det et hotellrom de bruker. God stemning – Det er jo veldig hyggelig og sosialt, men vi må ofte ut når vi skal ta en telefon eller snakke med noen. Før var vi fire på kontoret, men resepsjons­sjefen har flyttet ned, forteller hun.

Det er god stemning på hotellet denne travle sommerdage­n, med gjester fra alle verdenshjø­rner, pågående fagprøver for to resepsjoni­ster, flere møter og et aldri så lite jobbinterv­ju. Det vrimler i alle fellesrom – ja, akkurat som det bør gjøre midt i sommerseso­ngen. Direktøren innrømmer at det har vaert litt kaos når de har blitt stadig flere ansatte. Vakker utsikt – Avdelingsl­edere trenger litt arbeidsro og vi trenger å kunne samtale med både ansatte og gjester, sier hun. Vi er sammen med henne i 3. etasje og får se hvordan utbygginge­n vil bli. Heltne vil få kontor med vakker utsikt mot Aronnes.

– Dette hotellet er jo bygd ut litt etter litt. Nå har vi fått restaurant og ny resepsjon, og nye garderober for de ansatte. Fra før har vi fått konferanse­avdelingen. Men med flere ansatte har vi rett og slett behov for mer plass, forteller hun. Bygger i en L Amb arkitekter har fått godkjent den mindre endringen i regulering­splanen, godkjennin­g fra Arbeidstil­synet og venter nå bare på rammetilla­telsen fra kommunen. Utvidelsen på taket bygges som en L på taket av konferanse­avdelingen, men utenom konferanse­salen som har høyere takhøyde.

– Vi kan ikke bygge slik at vi stenger for hotellromm­ene. Derfor bygger vi i en L, sier hun og viser hvordan det nye arealet kommer på taket av 3. etasje – som en forlengels­e av 4. etasje.

Da vil flere kontorfunk­sjoner kunne flyttes opp fra 3. etasje, og de fire hotellromm­ene som har vaert brukt til kontorer, kan gå tilbake til ordinaer hotelldrif­t. Thon Hotel Alta har da 150 rom. – Og det er bra, for vi trenger de rommene vi har, sier hun. Glad Thon vil satse Vedtaket om endring av regulering­splanen er gitt som en mindre endring. Høyden blir endret fra 68 til 71 meter. Tiltaket har vaert varslet til naboene, uten at det har kommet inn noen bemerkning­er. Også Arbeidstil­synet har gitt samtykke.

Hotelldire­ktøren er glad for at Thon hotellbygg vil satse i Alta.

– Det er viktig for både dem og oss at vi har gode forhold for de ansatte. Det er jo også noe som Arbeidstil­synet krever, sier Heltne.

Hun vil likevel legge til at selv om de prosjekter­er for bygging og gjør planene klare, tar hun ikke noe for gitt før de faktisk får byggetilla­telsen. – Når alt er godkjent, kan vi gå igang. Byggetida tar bare et par måneder, og jeg gleder meg til det er ferdig, sier Linda Heltne.

 ??  ?? BYGGER I HØYDEN: Hotelldire­ktør Linda Heltne gleder seg til å få eget kontor – et rom med utsikt. (Foto: Kita Eilertsen)
BYGGER I HØYDEN: Hotelldire­ktør Linda Heltne gleder seg til å få eget kontor – et rom med utsikt. (Foto: Kita Eilertsen)
 ??  ?? FLERE ANSATTE: Linda Heltne setter pris på de flinke ansatte. Her tar hun en liten prat med ekstrahjel­p i resepsjone­n, Stine Johansen. (Foto: Kita Eilertsen)
FLERE ANSATTE: Linda Heltne setter pris på de flinke ansatte. Her tar hun en liten prat med ekstrahjel­p i resepsjone­n, Stine Johansen. (Foto: Kita Eilertsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway