Altaposten

– En bauta

Venner og kolleger hedrer Jens Nilsen, som gikk bort søndag.

- Av Astrid Krogh og Magne Kveseth

Nilsen døde hjemme med alle sine kjaere rundt seg, skrev familien på Facebook søndag ettermidda­g. Tor Sara er en av flere i en kompisgjen­g som har møttes hver fredag til lunsj siden 1992. – Vi har vaert kompiser siden 1980 og jeg kan skrive under på at det alltid har vaert morsomt å vaere sammen med Jens. Først går mine tanker til hans naermeste. Det er mange som vil savne Jens, for han hadde et enormt nettverk og var utrolig viktig for den store fotballfam­ilien, sier Tor Sara.

Viktig bidragsyte­r

Han slår fast at Jens Nilsen har gjort en kjempejobb for Alta IF. – Han har vaert blant de viktigste bidragsyte­rne for å gjøre Alta IF til en profesjone­ll klubb - og mye av utviklinge­n de siste årene skyldes Jens sitt bidrag, for han var dyktig på nettopp å vaere realistisk og han var flink og god med folk. Han bidro til å skape fellesskap og framdrift, og det han gjorde var alltid med et glimt i øyet. Kort sagt var det morsomt å vaere sammen med Jens så han vil bli savnet i kompisgjen­gen, ingen tvil om det, sier Sara.

Til ifinnmark sier Tron Møller Natland, styreleder for fotballgru­ppa i Alta IF, at de er i sorg. – Det er utrolig trist for familien først og fremst, men også for alle som har kjent han opp gjennom årene. Vi sender våre varmeste tanker til familien som selvfølgel­ig har en veldig tøff tid.

Uhelbredel­ig tilstand

Nilsen ledet Alta IFS fotballgru­ppe til høsten 2017 da han etter en nedslående beskjed fra legen måtte trappe ned. Han fortalte den gang til Altaposten at han for to år siden fikk påvist føflekkref­t. I august i fjor fikk han beskjed om at den hadde spredd seg til lymfene og levra, og etter hvert lungene. Han fortalte også at det dessverre var en uhelbredel­ig tilstand.

 ??  ??
 ??  ?? PROFILERT: Jens Nilsen var daglig leder i Nordlysbad­et gjennom mange år.
PROFILERT: Jens Nilsen var daglig leder i Nordlysbad­et gjennom mange år.
 ??  ?? SAVN: Tor Sara sier Jens Nilsen vil bli savnet i kompisgjen­gen når de samles til sin ukentlige fredagslun­sj.
SAVN: Tor Sara sier Jens Nilsen vil bli savnet i kompisgjen­gen når de samles til sin ukentlige fredagslun­sj.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway