Altaposten

– En bauta er borte

Fotballkre­tsens Roger Finjord sier han har vaert heldig som hadde Jens Nilsen som samtalepar­tner.

- Av Magne Kveseth magne@altaposten.no

– Han døde bare så altfor tidlig, men det er ofte slik at de sterkeste lysene er de som brenner raskest. Jeg vil huske Jens som den åpne og tydelige mentoren han var for meg i alle mine fotballjob­ber, sier den tidligere damelandsl­agstrenere­n og nå daglig leder for Finnmark fotballkre­ts.

– Et brennende fotballhje­rte

Han nevner engasjemen­tet til Jens i fotballkre­tsen og i Alta IF, og sier det var en trygghet å alltid ha Jens der. – Han var åpen, aerlig og hadde et brennende fotballhje­rte. Han var stolt av Finnmark og av alle miljøene som deltok i fotballfam­ilien. Han var opptatt av de små miljøene med sin bakgrunn fra Kvalsund og han var opptatt av at vi alle skulle vaere stolte over hva vi fikk til i Finnmark. – Slik jeg tenker tilbake nå, så var det alltid utrolig godt å ha Jens å snakke med og jeg har han så absolutt på topplista over gode ledere, en person som gjorde inntrykk og som betydde mye for meg, sier Finjord.

Åpen om sykdommen

Han sier Jens var åpen på sin sykdomssit­uasjon og kom flere ganger innom kretsen, selv etter at han ble syk.

– Vi har kjent på sorgen allerede og føler veldig med familien som har mistet en som gledet seg til å ha rund dag og til å bli bestefar. Vi forstår at familien har det tungt – og tenk han døde på siste dag av årets Altaturner­ing. – En bauta, en fotballman­n, en Alta-if-mann og en mann for kretsen har nå gått bort, og dette var bare altfor tidlig, sier Finjord som er glad for at Jens var en leder som var god til å gi plass til alle rundt seg.

 ??  ?? TRIST: Roger Finjord i fotballkre­tsen føler med familien som har mistet en bauta av et menneske.
TRIST: Roger Finjord i fotballkre­tsen føler med familien som har mistet en bauta av et menneske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway