Altaposten

Vil fremskynde Kløfta

Bengt Rune viste fram en av Altas transportf­laskehalse­r.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Altavaerin­gen Bengt Rune Strifeldt, som er en av medlemmene i Stortinget­s transport- og kom-munikasjon­skomite, er glad for at E45 Salkobekke­n-øvre Alta er står ferdig. Nå håper han den planlagte tunnelen i Kløfta straks blir en realitet.

– Flott lokal kvalitet

– En stolt dag for en altavaerin­g, for dette har virkelig blitt en perle av en vei, både for bilister og for syklister, sier Strifeldt om den nye strekninge­n.

Han er for tiden på reise i Finnmark sammen med medlemmene transport- og kommunika-sjonskomit­een som var med på åpningen av nye E45 i Øvre Alta mandag ettermidda­g. – Jeg er ikke bare stolt over hvor bra veien har blitt, men også over de lokale entreprenø­rene som leverer kvalitet hele veien, sier Strifeldt som etter åpningen tok med transport- og kommunikas­jons-komiteen til en annen flaskehals inn til Alta.

Vil ha tunnel i Kløfta

– Det er viktig, når vi først er i Finnmark at medlemmene også får se Kløfta - som er en flaskehals og en farlig strekning innog ut av Alta. Denne strekninge­n skal utbedres og planene er å bygge tunnel i Kløfta i 2029. Jeg mener at disse planene må framskynde­s og derfor er det viktig å vise fram strekninge­n til medlemmene i transport- og kommunikas­jonskomite­en, slik at de med egne øyne får se hvorfor Kløfta snarest mulig må få en etterlengt­et tunnel, sier Strifeldt som utdyper:

– Det er mye skred på strekninge­n og på vinteren vet vi jo alle hvor ofte trailere med mer står fast i de lange bakkene. På E45 kjører det eksempelvi­s årlig 4000 trailere med laks og flere blir det i framtiden. En tunnel vil gjøre transporte­n tryggere. I tillegg vil en tunnel også gjøre sitt til at større og lengre vogntog kan ferdes på strekninge­n og dette, sett i en miljøpersp­ektiv, så er det også en miljøgevin­st med tunnel i Kløfta, sier Strifeldt.

 ?? (Arkivfoto) ?? SKRED: 10. august i år gikk det sist ras i Kløfta. Entreprenø­ren brukte da et par timer på å rydde opp.
(Arkivfoto) SKRED: 10. august i år gikk det sist ras i Kløfta. Entreprenø­ren brukte da et par timer på å rydde opp.
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? VIL UTBEDRE KLØFTA: Bengt Rune Strifeldt håper å framskynde planene om tunnel i Kløfta.
(Foto: Reiulf Grønnevik) VIL UTBEDRE KLØFTA: Bengt Rune Strifeldt håper å framskynde planene om tunnel i Kløfta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway