Altaposten

– Målet er å vinne

Sølvi Monsen er deltaker i Farmen.

- Av Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

Av 14 deltagere til årets Farmen-sesong finner man Sølvi Monsen – kjent som både hundekjøre­r og daglig leder ved Gargia fjellstue. – Jeg søkte Farmen også i fjor, men på grunn av familieanl­iggende måtte jeg trekke meg i siste liten. Jeg hadde lyst til å søke i år også, men jeg rakk ikke fristen. Men så fikk jeg en telefon fra Strix, som lurte på om jeg ville vaere med i år. Så jeg ble headhuntet kan man si. Alle i Alta vet hvem jeg er, for jeg er ofte ute i lokalavisa og forteller akkurat hva jeg mener om ting, sier hun til VG.

Med for å vinne

Ifølge Tv2, som sender serien, er det kun to uker til dørene på Gjedtjerne­t gård i Hedmark åpnes, og den 14. sesongen er i gang. Til kanalen sier Monsen at hun er med for å vinne. – Jeg går inn for å vinne. Jeg har et sinnssykt konkurrans­einstinkt. Gjør jeg noe, så gjør jeg det fullt og helt. Jeg har ligget i hardtrenin­g hjemme i forkant av Farmen. Jeg har banket nagler, kastet øks, trukket tau, holdt melkespann, fått meg personlig trener på et treningsse­nter. Så her er ingenting overlatt til tilfeldigh­etene. Jeg har også lest litt psykologi, røper 54-åringen.

Ikke den eneste fra Finnmark

Monsen er en av mange finnmarkin­ger som har deltatt på Farmen og på realitypro­grammer generelt. Blant annet vant Leif Birger Maekinen Farmen i 2011 og Mikkel Isak Eira i 2007. I tillegg har flere deltatt uten å nå opp. Også Robinson på Tv3 har vaert tiltrekken­de for folk i landets nordligste fylke. Her har blant annet altavaerin­gene Alice Balto, Rolf Kristensen og Alita Kristensen deltatt.

Johan Buljo og Inger-lise Kristianse­n har deltatt på 71 grader nord, sistnevnte i 2017. Mens Sølvi er på Farmen er det datteren Vanessa Delgado Monsen som styrer drifta på fjellstua.

– At hun i år har takket ja synes vi er utrolig morsomt og vi er veldig spente på hvordan det går videre. At hun ikke har ringt oss må vaere et godt tegn, sier hun.

 ??  ??
 ?? (Foto: Espen Solli) ?? SKAL VINNE: Til daglig driver Sølvi Monsen (55) Gargia fjellstue. Akkurat nå er hun inne i uke 7 av 11 i innspillin­gen. Målet med deltakelse­n er å vinne, sier hun til Tv 2.
(Foto: Espen Solli) SKAL VINNE: Til daglig driver Sølvi Monsen (55) Gargia fjellstue. Akkurat nå er hun inne i uke 7 av 11 i innspillin­gen. Målet med deltakelse­n er å vinne, sier hun til Tv 2.
 ?? (Arkivfoto: Therese K. Munkvoll) ?? BEDRE KJENT SOM: Hundekjøre­r og deltaker i Finnmarksl­øpet. Nå tar hun kunnskapen­e med seg på Farmen.
(Arkivfoto: Therese K. Munkvoll) BEDRE KJENT SOM: Hundekjøre­r og deltaker i Finnmarksl­øpet. Nå tar hun kunnskapen­e med seg på Farmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway