Altaposten

Nye samtaler

Kommunen i dialog med Amfi.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Altaposten skrev torsdag at XXL ikke kommer til Alta, dernest kunne vi fredag fortelle at hele Amfi-utbygginge­n legges på is. Utviklings­direktør Torbjørn Torske sa fredag at plassering­en av to varemottak og utkjøring til parkerings­hus i Hesteskoge­n kombinert med at P3 gjøres om til park samlet blir så ugunstig at utbygginge­n stanses. God dialog Ordfører Monica Nielsen (Ap) opplyser at partikolle­ga og gruppelede­r Ole Steinar Østlyngen håndterer saken på vegne av ordførerpa­rtiet. Til avisa sier Østlyngen at han føler dialogen med Amfi har vaert god.

– Vi ble kjent med Olav Thon-gruppens tanker for et par uker siden. Men så har vi hatt god dialog også etter dette, og vi prøver fortsatt å komme til en løsning. Vi ønsker selvfølgel­ig utvikling i Alta og prøver å imøtekomme alle ønsker. Men så må vi også stille krav. Det vi avgjør for Alta sentrum nå må vi leve med i hundre år, poengterer Østlyngen. Nytt møte Han sier at dialogen mellom kommunen og Amfi/olav Thon-gruppen pågår.

– Vi er løsningsor­ientert, og skal prøve å få dette til. Som med alle andre aktører, lokale som nasjonale, forsøker vi å komme til gode løsninger. – Du er ikke redd for at toget er gått?

– Amfi/olav Thon-gruppen må svare for seg angående det. Men jeg føler ikke at toget er gått, nå som de skal komme og møte oss i morgen. Det er en dialog der, og vi er innstilt på å få til noe. Olav Thon er en fin byggherre, og en vi liker å ha i Alta. Utover det ønsker jeg ikke å gå i ytterliger­e detaljer, sier Østlyngen. Trodde på løsningen Angående tua som veltet lasset – trafikksit­uasjonen i Hesteskoen – sier Østlyngen at kommunesty­ret i Alta ikke så for seg at dette skulle kunne ødelegge for etablering­en. TROR PÅ LØSNING: Ole Steinar Østlyngen (Ap) forteller at det fortsatt er dialog mellom partene, og tror det skal vaere mulig å komme fram til en løsning alle kan leve med. Her med ordfører Monica Nielsen.

– Vi trodde løsningen var god, diskusjone­ne med Amfi lokalt har vaert positive – men så viste det seg når man så naermere på det at det ikke var så bra likevel. Nå setter vi oss ned med Amfi på nytt, og prøver å finne spiselige løsninger, sier Østlyngen.

 ??  ??
 ??  ?? SATT PÅ PAUSE: Amfi/olav Thon-gruppen skulle egentlig vaert godt i gang med 225-millioners­utbygginge­n i Alta sentrum. Nå er prosjektet lagt på is. (Foto: Rambøll)
SATT PÅ PAUSE: Amfi/olav Thon-gruppen skulle egentlig vaert godt i gang med 225-millioners­utbygginge­n i Alta sentrum. Nå er prosjektet lagt på is. (Foto: Rambøll)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway