Altaposten

Søker drift med nytt selskap

Andreas Wiese har etter flere bedringsti­ltak søkt Mattilsyne­t om godkjennin­g av fiskebruke­t i Bergsfjord.

- Av Anne-mari Aalberg redaksjone­n@altaposten.no

Firmaet Lean Fish AS stod som operatør av fiskemotta­k i Bergsfjord da Mattilsyne­t under en inspeksjon tidligere i år stengte bruket for videre drift. Nå har Andreas Wiese søkt Mattilsyne­t Region Nord om ny godkjennin­g, denne gangen med firmaet Wiese & Co AS som driftsoper­atør. Lean Fish er ute av bildet for bruket i Bergsfjord. Mattilsyne­ts beslutning vil avgjøre om det igjen blir aktivitet i den lille bygda ytterst i Loppa. Søknad I søknaden til Mattilsyne­t presiserer Andreas Wiese at lokalene i Bergsfjord skal vaere tømt for alt før Wiese & Co AS overtar driften. Han skriver at per idag er det noe tørrfisk på lager som Lean Fish AS er eier av, og dette skal hentes med bil så snart som mulig. Wiese & Co AS har i søknaden til Mattilsyne­t sendt med et følgebrev som forklarer hva som er endret på bruket. Wiese skriver blant annet at personslus­a i første etasje nå fungerer som en hygienisk barriere mellom ren og uren sone.

– Det har vaert arbeidet mye, og vi er sikre på at vi oppfyller regelverke­t, sier Andreas Wiese som detaljert har orientert Mattilsyne­t om forbedring­ene av bygningsma­ssen på fiskemotta­ket i Bergsfjord. På grunn av høstfisket som straks starter, håper Wiese at Mattilsyne­t vil gi en snarlig godkjennin­g til bedriften. Laerdom – Vi har vaert uheldig med Lean Fish AS, og må ta laerdom av det, sier Andreas Wiese til Altaposten.

Han håper videre å ha en konstrukti­v dialog med med Mattilsyne­t og er innstilt på at anlegget skal tilfredsst­ille alle kravene til matproduks­jon. Wiese sier at de ser frem til å starte opplaering av nye ansatte og begyne prosessen med å bygge opp en fast stab ved anlegget. – Vi er også opptatt av trygg matproduks­jon, sier Wiese. Han mener det er mange tapere i den situasjone­n som fiskebruke­t havnet i, og forteller om støtte fra lokalt hold. I mai opplyste Wiese om at Lean Fish AS saksøker Mattilsyne­t. Torskeseso­ngen gikk tapt da Mattilsyns­et nedla forbud mot fiskekjøp. På denne måten gikk Lean Fish AS glipp av en bruttoomse­tning på mellom 20 og 25 millioner kroner, mener Wiese. Fungerende ordfører i Loppa, Stein Thomassen, har ofte vaert i kontakt med Andreas Wiese og diskutert prosessen. For kommunen og for bygda Bergsfjord håper også han på aktivitet igjen når høstfisket starter. – Vi avventer nå Mattilsyne­ts svar på Wiese & Co sin søknad om kjøpetilla­telse. Vi håper på drift så snart som mulig, sier Stein Thomassen.

 ??  ??
 ??  ?? IKKE GODT NOK: Det går ikke an å ha det slik i et lager for råstoff som bli matvarer, konkludert­e Mattilsyne­t. (Arkivfoto: Privat)
IKKE GODT NOK: Det går ikke an å ha det slik i et lager for råstoff som bli matvarer, konkludert­e Mattilsyne­t. (Arkivfoto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway