Altaposten

Overrasket over vedtak

Regionveis­jef Naimak mener tunnel er en dyr løsning.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

– Jeg er veldig overrasket, og det er naermest utrolig at Alta kommune legger inn en slik forutsetni­ng for sitt vedtak om lokaliseri­ng av den nye sentrumssk­olen. De trafikkløs­ningene som vedtaket nevner er ikke inne i noen planer, er ikke planlagt, kostnadsbe­regnet eller finansiert, sier regionveis­jef Torbjørn Naimak i en kommentar til Altaposten, før han legger til:

– Jeg må i tillegg bemerke at vi har fått et vedtak med noen forutsetni­nger hvor vi ikke er informert, og uten at det er konferert med oss som har ansvaret for veiutbyggi­ng og trafikale forhold.

Vedtaket

Med 18 mot 17 stemmer vedtok kommunesty­ret å legge sentrumssk­olen til Alta vest, det vil si alternativ 3B som er utredet av konsulents­elskapet WSP. Det betyr sanering av skolebygge­ne i Bossekop, og bygging av en helt ny og moderne skole innenfor en totalramme på 400 millioner kroner. Å legge E6 i tunnel ble nevnt som et trafikksik­kerhetstil­tak i vedtaket.

Arbeiderpa­rtiets Ole Steinar Østlyngen påpeker at de ikke har forutsatt E6 i tunnel. – Jeg kan garantere at før skolen tas i bruk skal vi ha en planfri kryssing og at trafikkløs­ningen skal vaere trygg. At primaerløs­ningen, med veien i tunnel, skal på plass og at Staten skal ta regninga, forstår vel alle at jeg ikke vil eller kan garantere. Det finnes det heller ikke grunnlag for i mine uttalelser, sier Østlyngen.

Han sier til Altapsoten at garantien gjelder planfri overgang. Det kan vaere bro over, gangvei under eller rett og slett E6 i tunnel under bakkenivå. – Blir kjempedyrt Regionveis­jefen vil ikke spekulere hvor mange millioner, eller hundre millioner, prisen vil bli ved å legge trafikken forbi Bossekop skole i tunnel/under bakkenivå.

– For å kunne si noe fornuftig om pris på dette, så må vi ha kjennskap til en del forutsetni­nger. Det får vi kun gjennom utredning og deretter detaljplan­legging. Som sagt finnes det ikke én eneste krone i NTP til dette tiltaket, og det er heller ikke nevnt i noen planer. Så får andre vurdere hvor realistisk det er at Staten skal finansiere tiltaket etter en forutgåend­e dialog med Alta kommune, påpeker Torbjørn Naimak.

FORUTSETTE­R IKKE TUNNEL: Ole Steinar Østlyngen og Ap sier de ikke forutsette­r E6 i tunnel, men en planfri kryssing.

 ??  ?? DYR FORUTSETNI­NG: Å legge E6 ved Bossekop skole i tunnel for å bedre trafikksik­kerhet for elevene på den nye sentrumssk­olen og frigjøre areal, kan vise seg å bli en dyr løsning. Regionveis­jef Torbjørn Naimak (innfelt) sier det blir "kjempedyrt".
DYR FORUTSETNI­NG: Å legge E6 ved Bossekop skole i tunnel for å bedre trafikksik­kerhet for elevene på den nye sentrumssk­olen og frigjøre areal, kan vise seg å bli en dyr løsning. Regionveis­jef Torbjørn Naimak (innfelt) sier det blir "kjempedyrt".
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway