Altaposten

Einar Aas har fryst verdiene

-

Krafttrade­ren Einar Aas har selv tinglyst såkalte urådighets­erklaering­er over alle eiendommen­e sine for å unngå at andre kreditorer tar beslag med prioritet.

Ifølge Dagens Naeringsli­v ble det klokka 21 tirsdag kveld registrert nye heftelser i eiendomsre­gisteret knyttet til alle eiendommen­e til 47-årige Aas fra Grimstad. Det skjedde gjennom advokatfir­maet Wikborg Rein.

– Wikborg Rein har represente­rt Aas siden forrige torsdag, sier managing partner Finn Bjørnstad Wikborg Rein.

I forrige uke ble det klart at Aas gikk på en oppsiktsve­kkende milliardsm­ell, som kan føre til at han blir personlig konkurs. Flere kraftselsk­ap taper store summer på dette, som følge av at sikringsfo­ndet i Nasdaq Clearing må trå til og dekke inn en betydelig del av tapet. En av dem som kan tape store summer er Ishavskraf­t.

– Som en av de store kraftlever­andørene i Norge har Ishavskraf­t AS mange kunder som har sikret sine fremtidige kraftprise­r. En følge av dette er at selskapet må innbetale 22,75 MNOK til børsens sikringsfo­nd. Om hele eller deler av dette beløpet ender opp som tap er ikke konstatert og Ishavskraf­t har forventnin­g om at en del av dette vil bli tilbakebet­alt gjennom børsens arbeid med å inndrive manglende innbetalin­g fra aktøren som ble utestengt, skriver selskapet, som understrek­er at hendelsen ikke skal gå utover kundene.

 ??  ?? Foto: Terje Pedersen/ntb scanpix
Foto: Terje Pedersen/ntb scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway