Altaposten

Full fart fra start

Håndballgu­ttene til Alta IF laget aulasus.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Som 19-åring flyttet Agledahl fra Alta til Bodø for å prøve seg på det høyeste nivået i Norge. Siden den gang har han spilt kamper i Eliteserie­n og i 1. divisjon med Herulf Moss og Halden Topphåndba­ll før han flyttet til Tromsø etter endt utdanning for å jobbe som fengselsbe­tjent. Her hjalp han Bravo med å berge plassen i 2. divisjon forrige sesong.

Glad for samarbeid

Nå er den rutinerte altavaerin­gen tilbake i byen. Kanskje noe overrasken­de med tanke på manglende jobbmuligh­eter, men Agledahl følte at tida at tida var inne.

– Hjemlengel­sen ble rett og slett for stor. Jeg har bodd borte lenge nå og det føltes som at det var på tide å komme tilbake. Det passet jo bra å flytte hjem igjen nå som Alta IF og BUL endelig har klart å få til et samarbeid. Byen er ikke stor nok til at flere klubber skal kjempe om de beste spillerne, sier Kristian Agledahl, som sammen med målvakt Øivind Schmidt Holst var eneste Alta-spiller over 30 år da Vestli ble slått 31-28 i Altahallen.

– Jeg merket godt at det var lenge siden at jeg har spilt kamp. Jeg ble litt tungpustet utover i matchen, men det var ikke verre enn at jeg klarte å fullføre. Samtidig hjalp det veldig at vi hadde bra med spillere å bytte inn. Ungguttene klarte seg godt, smiler han.

Bra trøkk på tribunen

Med søndagens seier klatret Alta til fjerdeplas­s på tabellen. Laget har én seier, én uavgjort og ett tap på sine tre første seriekampe­r denne sesongen. Kristian Agledahl var ikke med da Alta-guttene spilte to bortekampe­r for en drøy uke siden, men skal bidra i de gjenvaeren­de matchene. – Jeg trener godt nå og er med for fullt. Vi har fått en grei start, og det er mye positivt å bygge videre på. Tre poeng på de tre første kampene må sies å vaere en god åpning på sesongen, kommentere­r 30-åringen, som synes det var morsomt at 600 tilskuere hadde tatt turen til Altahallen i går.

– Det var en hederlig innsats av publikum, og det hadde vaert artig hvis vi og tilskuerne kunne holdt trøkket oppe og kanskje laget enda litt mer liv i de neste hjemmekamp­ene. Det er jo dette som er moro. Vi ønsker oss flest mulig på kamp, og i så måte var dette en god start.

 ??  ??
 ?? (Begge foto: Steffensen) ?? GOD KAMP: Kristian Agledahl gjorde comeback i Alta If-trøya i går og bidro sterkt til at det ble 31-28-seier over Vestli.
(Begge foto: Steffensen) GOD KAMP: Kristian Agledahl gjorde comeback i Alta If-trøya i går og bidro sterkt til at det ble 31-28-seier over Vestli.
 ??  ?? SCORET I DEBUTEN: Flere spillere fikk sin debut i allnorsk 2. divisjon i går, deriblant Kristian Søraa Moe (bildet). Unggutten scoret ett mål i oppgjøret mot Vestli.
SCORET I DEBUTEN: Flere spillere fikk sin debut i allnorsk 2. divisjon i går, deriblant Kristian Søraa Moe (bildet). Unggutten scoret ett mål i oppgjøret mot Vestli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway