Altaposten

Hentet opp åtte tonn

– Går inn i historien som en av de dårligste sesongene.

- Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Totalfangs­ten ble nemlig på åtte tonn og det er halvparten av et normalår. Det ble tatt 543 storlaks (over 7,0 kg), mens det i fjor var tatt 1273 stk. For mellomlaks­en (3,0-6,9 kg) ble det i år tatt 217stk mot fjorårets 502 stk. Av smålaks (0-2,9kg) ble det tatt 691 stk mot fjorårets 1275 stk, opplyser Alta Laksefiske­ri interessen­tskap (ALI).

Tidlig flom

– Flommen i år kom veldig tidlig og det var gode fiskeforho­ld fra 1. juni. De mest ivrige fiskerne var på plass og håpet på en tidlig lakseoppga­ng. Men hele perioden frem mot St. Hans var det dårlig fiske. Det ble tatt litt laks etter St.hans, men det var langt mellom de gode døgnene, sier daglig leder Tor Erland Nilsen i en pressemeld­ing.

Vanskelige forhold

Etter gode fiskeforho­ld i juni ble det svaert varmt og lite vann i juli og første halvdel av august. – Dette førte til svaert vanskelige fiskeforho­ld og i denne perioden var det mange som fisket blankt, heter det. Styret i ALI innførte begrensing­er i fisket fra 12. juli. Da de faerreste fylte kvoten, hadde dette sannsynlig­vis ikke så mye å si for totalfangs­ten.

Det beste fiskekorte­t er som vanlig Langstilla med 58 storlaks (78 stk i 2017), deretter følger Nedre Sierra med 47 storlaks og Jorra med 39 storlaks.

Etter gytingen midt i oktober teller de gytegropen­e i elva. Da får de en viss oversikt over hvordan gytingen har gått.

 ??  ?? DÅRLIG FANGST: Ali-leder Tor Erland Nilsen laks de siste dagene.
DÅRLIG FANGST: Ali-leder Tor Erland Nilsen laks de siste dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway