Altaposten

Hodestups ut av tetkampen

Mats Frede Hansen var skuffet over egne og lagets prestasjon­er etter å ha blitt utspilt av Grorud i Finnmarksh­allen.

- Av Sander Østlyngen og Lars-gaute Skorpen sporten@altaposten.no

Alta IF ble direkte utspilt de første 45 minuttene av Grorud i egen hall. Ett tidlig baklengsmå­l har vaert en felle for Alta IF mot god motstand, og heller ikke mot Grorud klarte man å holde buret tett de første 10-15 minuttene. Etter åtte minutter kom 0-1, før Grorud fortsatte å kjøre Alta IF. Bortelaget fant oppskrifte­n for å bryte ned Altas fembacksli­nje ved å stå bredt for å få tvingt sidestoppe­rne ut, som ga rom til løp i bakrom fra dypet. 0-2 kom i sekken etter halvtimen, men gjestene fikk også annullerte mål. Bård Flovik og Rune Berger gjorde grep i pausen, uten at spillerne klarte å respondere.

– Vi ble enige om å gjøre det litt enklere i pausen. Vi ønsket å prøve å vaere litt mer direkte og gå tilbake og spille litt primitiv fotball for få ballen opp i banen. Men vi er ikke på første- eller andreballe­n og blir lave i presset, sa en meget skuffet kaptein Mats Frede Hansen til Radio Alta etter kampslutt.

Dårligste prestasjon denne sesongen

Det er vanskelig å vaere uenig i kapteinen som kaller oppgjøret for Alta IFS dårligste prestasjon på lang tid.

– Jeg vil vel si at dette var en av våre dårligste kamper. Det var ikke godt nok. Vi møter rett og slett et lag som vil mer enn oss i dag, og Grorud gjorde seg fortjent til seieren. Vi har alt for mye strekk i hele laget, og de straffer oss for våre egne feil på nesten samtlige av deres sjanser. Vi var utrolig klare og tente før kampen, men da fløyta gikk sluknet vi helt og ingenting gikk som det skulle.

Begge topplagene tapte

Før kampstart 18:00 var det klart at Raufoss hadde gått på en smell mot Mjølner. Også serieleder FFK tapte 0-3 mot Elverum. Både Elverum og Grorud har nå passert Alta IF på tabellen.

– Hvis vi skal svinge så mye som vi gjør, så må vi nok ha en sesong til for å stabiliser­e prestasjon­ene. På vårt beste er vi veldig gode, men på vårt dårligste som i dag så er det svart, og jeg håper det er siste gangen vi er så dårlige, forteller kapteinen som nå må sone karantene i borteoppgj­øret mot Baerum kommende helg.

– Jeg føler at det gule kortet er strengt. Jeg treffer han ikke hardt, og jeg forsøker bare å blokkere og ser ikke at han kommer fra siden.

Med fire lag foran seg på tabellen må laget fra nordlysbye­n vinne minst tre av de fire kommende kampene for å ha en realistisk sjanse på opprykk eller kvalikplas­s. Både Raufoss, Elverum og FFK har et kamprogram som er enklere enn Alta IFS på papiret.

– Vi er nødt til å gå i oss selv hele gjengen. Jeg føler i andre omgang at med en gang vi begynner å ta litt dueller, så kan vi ta alle. Men når vi ikke er der fra start av så blir det veldig vanskelig, sukker han.

 ??  ??
 ?? ( Foto: Lars-gaute Skorpen) ?? FRUSTRERTE: Alta If-spillerne ble rystet av Grorud de første minuttene, og gjesten beholdt initiative­t stort sett gjennom hele kampen.
( Foto: Lars-gaute Skorpen) FRUSTRERTE: Alta If-spillerne ble rystet av Grorud de første minuttene, og gjesten beholdt initiative­t stort sett gjennom hele kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway