Altaposten

Veteraner legger opp

Irene Pettersen og Kristine Hagen legger fotballsko­ene på hylla.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

– Først kjente jeg panikken tok meg, hva skulle jeg gjøre nå? Men hverdagen vil nok gå sin gang med skole, samboer og hunden, forklarer Kristine med et smil.

Stortalent­et

Klubbkamer­atene på BUL er informert om at skaden hun pådro seg for seks uker siden har gjort at fysioterap­eutene fraråder henne å spille mer fotball. Hun har i tillegg slitt med skader tidligere i sesongen og gjennom flere år. Det kan ha fratatt henne en lysende karriere på elitenivå, mener mange

Kristine kom nemlig til Alta IF som ungjente og stortalent fra Sør-varanger. Hun var helt sentral da Alta IF på historisk vis sloss for medalje i 1. divisjon for naermere ti år siden.

Følelse av å svikte

Torsdag kveld meldte Altaposten at også BULS målvakt Irene Pettersen gir seg når sesongen er over. Hagen sier BUL likevel vil klare seg, til tross for at to rutinerte spillere blir borte. – Laget består kanskje av unge spillere, men de har laert seg å ta ansvar. Og det har de gjort helt siden før vi rykket opp. De har rett og slett blitt tvunget til ansvar og har tatt det. Så det kommer til å gå helt fint med BUL, forsikrer hun.

Samtidig innrømmer hun at det føles som å svikte laget, selv om dette er et valg hun langt ifra har tatt selv. – Det er nok det kjipeste. Man sitter med en følelse av at man har svikta laget i den situasjone­n vi er i nå, vi har lite folk og har hatt masse skader gjennom hele sesongen. Det siste man vil, er å føle at man svikter laget, men samtidig er dette en skade kan jeg ikke noe for. Jeg kjenner likevel på at man levner alt ansvaret på alle de andre, når man helst ville bidra og ta ansvar selv. Man får bare prøve å gjøre det man kan fra sidelinjen. Laget føler ikke på svik, for ifølge Kristine har de vaert til uvurderlig støtte. – Det er tøffe jenter som har vaert veldig støttende. De har visst meg masse omtanke og er tvers gjennom gode. De synes det er trist, så det er fint å ha dem oppi alt. Det er godt at sesongen ikke er over, slik at jeg fortsatt får vaere sammen med dem.

Sterkt samhold i laget

En tøff sesong uten en eneste seier, med bare to poeng så langt, ble brått avsluttet for Kristine. Hun mener laget totalt sett kommer styrket ut av den poengfatti­ge sesongen. – Jeg føler faktisk fortsatt at vi har klart å utvikle oss som spillere og lag, lagånden er virkelig satt på prøve og det er tøft. Ting er enklere i et lag når det er medgang, det er i motgang man får se hvor sterkt samholdet er. Og der har vi stått med glans. Vi har laert masse, og man laerer mye om seg selv. Ja det er dritt at det har gått så dårlig, ofte har vi følt at vi er på høyde, men vi klarer ikke å score mer enn vi slipper inn. Dette er ikke noe man glemmer eller kaster bort, man kan dra noe positivt med seg videre.

For Kristine vil hverdagen handle om noe helt annet enn trening nesten hver dag og kamp hver eneste helg. – Jeg er en rastløs person, så jeg blir nok ikke sittende mye hjemme. Jeg skal gå på turer, vaere med venner og med kjaeresten. Trene. Jeg gleder meg til det. Er mange fine ting å gjøre.

 ??  ??
 ??  ?? SKADEFORFU­LGT: Det er ikke tilrådelig for Kristine Hagen å fortsette fotballkar­rieren etter nok en skade. – De tøffe Bul-jentene vil klare seg bra uten oss veteraner, forsikrer hun.
SKADEFORFU­LGT: Det er ikke tilrådelig for Kristine Hagen å fortsette fotballkar­rieren etter nok en skade. – De tøffe Bul-jentene vil klare seg bra uten oss veteraner, forsikrer hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway