Altaposten

Utsolgt for messeplass­er

Stor pågang for å bli med på Nordnorsk handelsmes­se i Finnmarksh­allen.

- Av Maiken Amanda Brennås maiken@altaposten.no

Messa ble en suksess i debutåret 2017, men til helga satser de enda større. – I fjor ble det solgt varer for flere titalls millioner kroner, forteller Stigh Aarstein i selskapet Myevents AS, som arrangerer Nordnorsk handelsmes­se i hallen. – Det ble solgt ekstremt mye varer, og flere av utstillern­e ble tomme for varer før messen var ferdig. Jeg tror det var et resultat av gode priser og et bredt utvalg av varer, sier han.

Tilrettela­gt for Finnmark

Aarstein tror en annen årsak til den store suksessen i fjor bunner i at messen i Alta var tilrettela­gt kundene i Finnmark, noe den også kommer til å vaere i år. – Vi må se på hva det er marked for i Alta. Det er ikke sikkert det samme fungerer i Troms, som i Finnmark. Her er det et stort fokus på scooter og caravan, mens i Troms finnes det ikke en eneste scooterløy­pe. Derfor blir det helt naturlig å fokusere på dette her, sier han. Videre forteller Aarstein at alt er lagt til rette for at den Nordnorske Handelsmes­sen skal bli en stor suksess, også i år.

– Det er første gang i historien at vi er utsolgt for messeplass­er. Det var vi nesten tre uker før den åpner, og det er ganske unikt. Det må jo tyde på at folk har tro på konseptet, og at folk kommer til å besøke messa, sier han.

67 aktører

I år er det 67 ulike aktører som skal stille ut produktene sine, og Aarstein forteller at du vil finne alt av produkter innenfor friluftsli­v og mote til scooter, caravan og motor. – Vi kommer også til å gjenta suksessen fra i fjor med en Funpark for barn. I fjor hadde vi seks ulike barneaktiv­iteter, og i år har vi doblet det til 12. Vi skal blant annet ha minihoppes­lott og ballbinge for de aller minste, store hoppeslott, sklier, bungee-run og et opplegg med VR- briller for de større, sier han.

Underholdn­ing

I tillegg til spennende produkter og aktivitete­r, forteller Aarstein at selveste Frank Arne Olsen fra Honningsvå­grevyen kommer for å underholde lørdag kveld. – Vi kommer til å legge ut et begrenset antall billetter til publikum i Alta. Til vanlig koster et slik show rundt 400 kroner, men vi kommer til å selge billettene for 290 kroner, sier han.

Aarstein er stolt over det brede spekteret av aktørene som skal stille ut, og gleder seg til å holde messe i Alta. – Jaguar kommer for å stille ut en splitter ny helelektri­sk bil som heter Jaguar I-PACE, og den finnes det bare et fåtall av i Norge. Råtassen Porsche kommer, og de har med seg flere ulike biler. Det bygges også et unikt Nordlyshus på 25 kvm der kan man ligge i senga å se ut gjennom takvinduen­e, noe som turistnaer­ingen burde elske, sier han.

Godt samarbeid

Nå håper Aarstein at det er mange som kommer for å besøke messen, slik at de kan komme tilbake igjen til neste år.

– Vi er veldig takknemlig for samarbeide­t med de lokale, naeringsli­vet og foreninger. De bidrar med alt i fra det elektriske, til å hjelpe til med mat, frivillige og parkering. Vi er opptatt av å kjøpe flest tjenester her i byen, så vi kan gi noe tilbake til det lokale naeringsli­vet her i Alta, sier han, før det braker løs på fredag.

 ??  ?? KLAR FOR STORINNRYK­K: Mats Jakobsen og Stigh Aarstein kom bra igang med messa i Finnmarksh­allen. I år blir det fullt hus av utstillere.
KLAR FOR STORINNRYK­K: Mats Jakobsen og Stigh Aarstein kom bra igang med messa i Finnmarksh­allen. I år blir det fullt hus av utstillere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway