Altaposten

Selger 13 mål for 6,5 millioner

– Det er sjelden vi har så store tomter for salg, sier eiendomsme­gler.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

Tomta, som befinner seg rett under hoppbakken på Aronnes, har vaert ute for salg før. Den gangen kom det inn bud, men selger trakk seg. Nå ligger den ute på nytt og det har vaert interesse, forteller eiendomsme­gler Daniel Andre Adamsen i Eiendomsme­gler 1.

– Vi har hatt interesse på den ja, både fra lokale og ikke-lokale. Men jeg forventer ikke bud på denne nå likevel. Det er en større prosess. Kjøpere på slike tomter sjekker ofte ut en del ting på egenhånd. Når de kommer til meg er de som regel klar til å by, sier Adamsen.

Tomten har ligget ute for salg i cirka tre uker.

Må ha kapital

Han forteller at eiendommen eies av Jon Birger Hansen og Jørn Håvard Hansen. Området er avsatt til boligformå­l, men er foreløpig ikke opparbeide­t. Regulering­en må også gjøres med fem andre naboer.

– De fleste vet at dette er en tomt med stort potensiale. Spørsmålet er om man har råd til å ta den investerin­gen, for det kan gå mange år før man er klare til å høste avkastning på den. Alle skjønner at arealet har en stor oppside, men man må ha kapital til å legge ut for jobben som må gjøres med den.

Frigjør kapital

Han henviser til boligprosj­ektene til RE Eiendom og Johansen Eiendom AS, som innen kort tid setter spaden i jorden for 250 boenheter i samme området.

Selgerne har tenkt lenge før de valgte å legge den ut for salg, sier Adamsen. Også de er klar over potensiale­t. For dem handler det nå om å frigjøre kapital, sier eiendomsme­gleren. – For dem handler det om nye investerin­ger i blant annet Rema 1000-bygget på Elvebakken.

 ?? (Foto: Hi-media Hans Idar Haldorsen) ?? SELGES: Tomta, merket med gult, er 13 260 m², skriver Eiendomsme­gler 1.
(Foto: Hi-media Hans Idar Haldorsen) SELGES: Tomta, merket med gult, er 13 260 m², skriver Eiendomsme­gler 1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway