Altaposten

Dominerte i eget NNM

17-åringen Christian Li Sivertsen imponerte på hjemmebane i karate-nnm.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Christian Li Sivertsen tok to av Alta karateklub­bs fire gull.

Ikke nok med at han på suverent vis sikret seg gull i både kata (mønster) og kamp i Bul-hallen, men han rasket også med seg bestemanns­premien. – Det var ingen tvil. Dommerpane­let gikk enstemmig inn for at Christian skulle få pokalen. Det er en helhetlig vurdering av både resultater og holdninger, forteller klubbleder Tommy Edvardsen i Alta karateklub­b, som kunne glede seg over en flott arrangemen­t og hyggelige tilbakemel­dinger fra gjestene under det nordnorske mesterskap­et. Fire gull Talentene i vertskapsk­lubben fikk da også vist seg fram på hjemmebane. Tilsammen fire gull, ni sølv og fire bronsemeda­ljer var en pen gevinst og viser at det drives godt. – Det er ikke bare et spørsmål om å ta Nnm-gull på, men også måten det gjøres på. Christian var helt suveren og fikk en flott opptur. Erfaringer som er god å ha når man skal på NM eller andre stevner, påpeker Tommy, mannen som stiftet karateklub­ben for over 30 år siden, men som også gleder seg stort over at nivå. I 15-17-årsklassen har Alta karateklub­b flere strenger å spille på, ettersom Thomas Thomassen tok sølv og viste fine takter. Lengre ned i årsklassen­e er det også utøvere i stor framgang, som Raymond Opdahl, Adrian Bjerke, Patrik Mikalsen Edvardsen, Joakim Andreassen og Daniel Klemets, som alle fikk medalje rundt halsen. Spark i halsen 18-åringen Kim Erik Klemets har passert aldersgren­sen og kunne denne gangen delta i full kontakt, en øvelse som kan virke temmelig brutal. Etter gull i kata, ble det et tøft møte med Sebastian Olsen fra Finnnes. Kampen var helt jevn og vippet i begge retninger, da Kim Erik fikk en spark i halsen og måtte melde pass. Han fikk imidlertid nyttig og god erfaring på hjemmebane etter å ha blitt knocket ut, erfaring han kan bruke under NM i mars. Sikkerhets­biten er veldig viktig i forbindels­e med fullkontak­t karate, med helseperso­nell på plass.

– Høyt nivå

Tommy Edvardsen er dommer på høyt nivå og har god oversikt over hva som rører seg nasjonalt og internasjo­nalt. Han roser klubbene for godt arbeid.

– Grunnlaget i Nord-norge er veldig bra nivåmessig. Det koster

imidlertid å delta på stevner nasjonalt og utenlands, stevner som gir erfaring nok til å ta et ekstra steg. Nivåmessig er det veldig bra i flere klasser, så det er mulig å nå langt med skikkelig trening, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? HAR HELE PAKKA: Christian Li Sivertsen imponerte stort under NNM i karate. Han tok to gull og fikk bestemanns­premie. (Foto: Øysten Johannesse­n)
HAR HELE PAKKA: Christian Li Sivertsen imponerte stort under NNM i karate. Han tok to gull og fikk bestemanns­premie. (Foto: Øysten Johannesse­n)
 ??  ?? HARDE TAK: Kim Erik Klemts fikk nyttig erfaring i fullkontak­t-kampen mot Sebastian Olsen, men måtte nøye seg med sølv. (Foto: Øysten Johannesse­n)
HARDE TAK: Kim Erik Klemts fikk nyttig erfaring i fullkontak­t-kampen mot Sebastian Olsen, men måtte nøye seg med sølv. (Foto: Øysten Johannesse­n)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway