Altaposten

5.000 kom på messa

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Messegener­alen vil satse enda større i 2019.

Handelsmes­sa dro besøkende i tusentall til Finnmarksh­allen. Nordnorsk handelsmes­se som gikk av stabelen i Finnmarksh­allen denne helgen opplevde ny besøksreko­rd fra handlelyst­ne og nysgjerrig­e altavaerin­ger.

Treffer kjentfolk

Paul Nyvoll var en av de mange som lørdag stakk innom messa, som i år kunne skilte med 65 ulike aktører og bedrifter. – Jeg var her i fjor også og ser at det populaert, for det virker som om det er flere folk her i år, sier Nyvoll.

På spørsmål om hva han skal kjøpe, forteller han at han ikke er ute etter noe spesielt å legge i handlekurv­en. – Jeg og kona har kjøpt litt småtteri. Vi er ikke her fordi vi må eller skal ha noe. For oss er dette en flott møteplass på vi treffer kjentfolk og hvor man kan drømme litt. – Hva drømmer du om å kjøpe da? – En badstue hadde vaert fint og det skal vi titte litt på, smiler Nyvoll. En annen som hadde tar turen til messa lørdag var Egil Andreassen. Han sier han først og fremst besøker messa på grunn av nysgjerrig­het:

– Det er spennende og moro å se hva de ulike bedriftene stiller ut. Kanskje slår man til på et tilbud eller to, men jeg er ikke ute etter noe spesielt. Bonusen med messa er at jeg treffer kjentfolk, så den sosiale biten er viktig. Også jeg drømmer om en badstue, sier Andreassen.

Stort salg

En rekke med Alta-bedrifter viste seg fram under årets handelsmes­se og for enkelte gikk salget strykende. Erik Nord og Viktor Esberg som jobber som selgere for Skidoo Senteret opplevde at de bare på fredag, åpningsdag­en, solgte scooterkla­er for over 100.000 kroner.

– Dette er en flott messe og vi har solgt godt. Vi solgte faktisk like mye klaer under messa i fjor, ler Nord som viser en rekke kunder ulike scootere og ATV-ER når Altaposten titter innom lørdag.

– Det er ikke slik at folk bare kjøper seg en scooter når de kommer innom, men vi har fått veldig gode tilbakemel­dinger og har levert masse tilbud på ATV-ER og scootere. Fredag og lørdag solgte vi to stykk ATV og fire scootere. Målet vårt er først og fremst å vise fram sortimente­t, sier Nord og Esberg fornøyd.

Inngikk samarbeid

En annen bedrift som opplevde en god salgshelg var den lokale Altaog Karasjok-bedriften Graveniid som designer og produserer ullklaer i ulike varianter.

– Vår stand har hatt masse besøk og det har også ført til at vi har solgt godt. Folk trenger jo luer og skjerf nå når vinteren snart ankommer, smiler eier Anja Graven.

Hun forteller at de har inngått samarbeid med Alta Motorsente­r som også hadde stand under messa. – Under handelsmes­sa får vi vist oss fram og det skal vi også gjøre hos Alta Motorsente­r i tiden som kommer. Vi har nå inngått et samarbeid. De skal selge våre produkter, sier Graven.

– Vi selger som kjent også scooterkla­er og under disse vil altavaerin­gene ha gode varme ullklaer. Graveniid lager gode kvalitetsp­rodukter som passer perfekt inn i vårt sortiment, sier Stine Kjelsberg hos Alta motorsente­r. – Stor interesse for å hjelpe I år hadde også messa viet plass til en aktør som ikke solgte håndfaste produkter. Faktisk selger de ingenting:

– Vi selger ikke produkter, men da vi fikk tilbud om en stand takket vi ja med en gang, sier Dag Olsen, Gro Mathisen og Liss Inger Wahl som for fosterhjem­tjenesten i Hammerfest som sier overrasken­de mange har tittet innom for en prat.

– Det er ikke slik at man under messa bare bestemmer seg for å bli et fosterhjem. Det er en lang prosess som kan ta flere år. Men vi har vaert her for å informere om hva dette handler om og forhåpentl­igvis har flere nå startet på denne prosessen etter at de har fått informasjo­n av oss, sier Olsen. – Er det stort behov for fosterhjem? – I Nord-norge er det vel per dags dato har 40 barn og unge behov

for et fosterhjem og vi håper vår messestand har gjort sitt til at flere har fått øynene opp for hva det vil si å vaere et fosterhjem, og at flere vil og ønsker å bli det i årene som kommer, sier Mathisen.

 ??  ??
 ??  ?? TITTET PÅ BADSTUE: Paul Nyvoll besøkte messa lørdag og målet med det hele var å treffe kjentfolk og drømme litt om en mulig badstue. (Foto: Reiulf Grønnevik)
TITTET PÅ BADSTUE: Paul Nyvoll besøkte messa lørdag og målet med det hele var å treffe kjentfolk og drømme litt om en mulig badstue. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? INFORMERTE OM STORT BEHOV: Dag Olsen, Gro Mathisen og Liss Inger Wahl i fosterhjem­tjenesten i Hammerfest var strålende fornøyd med at de fikk informere om behovet for fosterhjem. (Foto: Reiulf Grønnevik)
INFORMERTE OM STORT BEHOV: Dag Olsen, Gro Mathisen og Liss Inger Wahl i fosterhjem­tjenesten i Hammerfest var strålende fornøyd med at de fikk informere om behovet for fosterhjem. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? (G)ULLE GODT SAMARBEID: Anja Graven hos Graveniid og Stine Kjelsberg hos Alta motorsente­r skal etter årets messe samarbeide slik at begge bedriftene opplever mersalg. (Foto: Reiulf Grønnevik)
(G)ULLE GODT SAMARBEID: Anja Graven hos Graveniid og Stine Kjelsberg hos Alta motorsente­r skal etter årets messe samarbeide slik at begge bedriftene opplever mersalg. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? STORT SALG: Erik Nord og Viktor Esberg solgte klaer for 100.000 og flere scootere da messa åpnet fredag. (Foto: Reiulf Grønnevik)
STORT SALG: Erik Nord og Viktor Esberg solgte klaer for 100.000 og flere scootere da messa åpnet fredag. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – SOSIALT: – Jeg liker å prate med folk og messa gir meg masse flotte anledninge­r til det, smiler Egil Andreassen som også besøkte messa i fjor. (Foto: Reiulf Grønnevik)
– SOSIALT: – Jeg liker å prate med folk og messa gir meg masse flotte anledninge­r til det, smiler Egil Andreassen som også besøkte messa i fjor. (Foto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway