Altaposten

Truet med å sprenge Amfi

En ung mann innrømte å ha publisert en bombetruss­el på meldingstj­eneste.

- Av Bjarne Krogstad og Maiken Amanda Brennås

Politiet reagerte på Jodel-melding.

Det var tirsdag ettermidda­g trusselen ble lagt ut på den populaere, anonyme meldingstj­enesten Jodel. I meldingen heter det: «Skal sprenge Amfi opp i små biter. #Allahakbar». Meldingen ble fjernet etter kort tid.

Tirsdag ettermidda­g kunne Finnmark politidist­rikt opplyse at de hadde pågrepet personen som sto bak trusselen.

– Nå gjenstår det å finne ut om vedkommend­e har skjult noe vi ikke har avdekket enda, og hvilke intensjone­r han hadde. Om det var ment som en spøk, eller om det var med intensjon om å skape uro eller støy, sa operasjons­leder Svein Erik Jacobsen til Altaposten tirsdag ettermidda­g.

Alvor

Situasjone­n var i flere timer uavklart, før pågripelse­n fant sted. Episoden førte til uro og redsel blant ansatte og kunder på Amfi. Og politiet tok trusselen på høyeste alvor.

– Vi tar dette på største alvor og jobber nå med å undersøke dette naermere. Meldingen ble slettet innen kort tid, sa operasjons­leder Bjørn Tormod Syversen ved politiet i Finnmark til Altaposten tirsdag formiddag.

Politiet jobbet med å følge elektronis­ke spor, for å finne ut hvem som la ut trusselen. – Vi kan aldri gå ut i fra at slike trusler er tull. Vi er nødt til å ta slike trusler alvorlig, sa Syversen.

Risikerer straff

Ifølge operasjons­leder Syversen kan dette få store konsekvens­er for personen som la ut truselen på Jodel.

– Strafferam­men for å fremsette trusler som er egnet til å fremkalle alvorlig frykt kan straffes med inntil ett års fengsel, eller bot. Ofte er det ungdom som gjør dette på tull, uten at de forstår konsekvens­ene av det. Foreldrene kan også risikere å bli erstatning­sansvarlig­e, sa Syversen.

Meldte seg selv

Politiet kunne utover ettermidda­gen tirsdag opplyse at mistenkte meldte seg selv. Operasjons­leder Svein Erik Jacobsen sa til Altaposten at han håper andre unge tar laerdom av dette, og forstår at dette ikke er noe å spøke med.

– Jeg håper vedkommend­e tar dette til seg, og at andre forstår at en bombetruss­el ikke er noe man tuller med. Jeg håper ikke vi får flere slike situasjone­r der folk blir bekymret og må evakueres, sa Jacobsen.

Første gang

Driftssjef på Amfi, Ove Thomassen, sa til Ifinnmark at har aldri vaert med på noe lignende tidligere.

– Men vi trener hele tiden på slike situasjone­r, i og med at andre kjøpesente­r i landet har opplevd trusler tidligere, sa Thomassen tirsdag.

 ??  ??
 ?? (Arkivfoto / skjermdump fra Jodel) ?? TRUSLER: Via meldingstj­enesten Jodel skrev en ung mann at han skulle «sprenge amfi oppi små bitta».
(Arkivfoto / skjermdump fra Jodel) TRUSLER: Via meldingstj­enesten Jodel skrev en ung mann at han skulle «sprenge amfi oppi små bitta».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway