Altaposten

Glenn satser maritimt

Glenn sa opp en trygg stilling i staten for å satse som skipper på en unik båt bygget for ulike spesialopp­drag.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Glenn Solheim forlot en trygg jobb som politimann, og går «all in» med maritim gründer-idé.

Glenn Solheim sluttet i vår som politimann for å satse på en karriere med havet som arbeidskon­tor. Nå har han startet eget firma med hovedsete i Alta. I den anledning har han kjøpt seg båt til seks millioner kroner.

Firmaet heter Finnmark Maritime AS. Solheim mener han har funnet en nisje i et spennende marked:

– Jeg har en kompis som heter Jens Nilsen i Akvaplan-niva. Han fortalte at de ofte har bruk for støttefart­øy og at oppdrettsn­aeringen ofte ikke båter tilgjengel­ig for ulike oppdrag. Da sa jeg at jeg kan stille med båt. Etter at jeg fikk spesifikas­jonene for hva de har behov for, bestilte jeg båt ut fra dette utgangspun­ktet. Akvaplan-niva utfører blant annet oppdrag for oppdrettsn­aeringen og min rolle i dette er frakt av ansatte til ulike oppdrettsa­nlegg slik at de kan konsentrer­e seg om sine oppgaver, eksempelvi­s miljøunder­søkelser av ulik art i Vest-finnmark. I tillegg har jeg hatt oppdrag med frakt av personer til ulike lokalitete­r, mindre gods og andre små operasjone­r som har behov for en båt med skipper, sier Solheim, som tidligere har jobbet seks år som politimann i Alta. – Og det er grunnen til at du sa opp en veldig trygg jobb i staten? – Ja, jeg liker utfordring­er og har en liten eventyrer i magen, og da jeg fikk muligheten måtte jeg bare gripe den.

Sparker godt

Båten, en Skarsvaag 1200 med 900 heste-

krefter, ble spesialbyg­get på Frøya i Norge.

– Den drives frem av vannjet og går fort. Den er god for 35 knop. Jeg må melde fra til flytårnet på Alta lufthavn før jeg tar av, spøker Solheim som forklarer hva som er unikt med fartøyet:

– Den har en stor kran foran for diverse oppdrag og teinehale som er spesialtil­passet denne båten. Den styres med en joystick og jeg kan bestemme en eksakt posisjon slik at båten hele tiden står bom fast på samme plass. Det skal vaere mye vaer hvis den flytter seg fra dette punktet. Båten drives fram av vannjet og er også utstyrt med nattkamera hvis man må utføre noe natterstid.

Ingen grenser

Det siste oppdraget han utførte var i Øksfjord for Grieg Seafood som gjorde noen undersøkel­ser i et anlegg. – Per nå har jeg hatt to oppdrag i uka og det er bra start. Båten hentet jeg midtveis i september så jeg har så vidt begynt, sier Solheim, som også har utført oppdrag for sin tidligere arbeidsgiv­er.

– Politiet har ikke egen båt i Alta, og for litt siden måtte de fraktes ut til et oppdrag. Dette viser at muligheten­e er mange for hva denne båten kan brukes til. Det for bare fantasien som setter grensene for hva jeg kan utføre, sier Solheim, som hele livet har hatt en stor kjaerlighe­t til det maritime:

– Jeg har også en stor seilbåt, for jeg elsker havet – som nå også har blitt min arbeidspla­ss. Begge båtene er oppkalt etter mine døtre. Seilbåten heter Marielle etter dattera på seks, yrkesbåten er oppkalt etter yngstejent­a på tre som heter Louise, sier Solheim mens han ankrer opp i båthavna på Amtmannsne­s.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? BOM FAST: – Båten styres med joystick og den kan posisjoner­es på et bestemt punkt når man må jobbe presist, forteller Solheim som har kalt opp båten etter datteren Louise.
(Foto: Reiulf Grønnevik) BOM FAST: – Båten styres med joystick og den kan posisjoner­es på et bestemt punkt når man må jobbe presist, forteller Solheim som har kalt opp båten etter datteren Louise.
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? SPESIALBYG­GET: – Båten har vinsj og teinehale som verktøy når oppdrettsn­aeringen gjør ulike miljøunder­søkelser, sier Solheim.
(Foto: Reiulf Grønnevik) SPESIALBYG­GET: – Båten har vinsj og teinehale som verktøy når oppdrettsn­aeringen gjør ulike miljøunder­søkelser, sier Solheim.
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? ITALIENSKE HINGSTER: Båten drives etter vannjet-prinsippet og får sin kraft fra to store motorer bygget i Italia.
(Foto: Reiulf Grønnevik) ITALIENSKE HINGSTER: Båten drives etter vannjet-prinsippet og får sin kraft fra to store motorer bygget i Italia.
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? FULL GASS: Glenn Solheim inviterte Altaposten med på en liten testtur med hans nye båt Skarsvaag 1200. Med 900 hestekreft­er sparket skuta godt fra seg utover fjorden.
(Foto: Reiulf Grønnevik) FULL GASS: Glenn Solheim inviterte Altaposten med på en liten testtur med hans nye båt Skarsvaag 1200. Med 900 hestekreft­er sparket skuta godt fra seg utover fjorden.
 ?? (Foto: Reiulf Grønnevik) ?? SKIPPER PÅ EGEN SKUTE: – Jeg elsker livet på havet og da jeg fikk muligheten kunne jeg ikke si nei, sier den tidligere politimann­en.
(Foto: Reiulf Grønnevik) SKIPPER PÅ EGEN SKUTE: – Jeg elsker livet på havet og da jeg fikk muligheten kunne jeg ikke si nei, sier den tidligere politimann­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway