Altaposten

Serverte seg til topps

Birk satser på en karriere i restaurant­bransjen. Nå er han klar for NM.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Den 19 år gamle altavaerin­gen Birk Tangen jobber for tiden på restaurant­en Statholder­gården i Oslo hvor han er laerling i servitørfa­get. En jobb han beviselig er meget dyktig på, for sist lørdag gikk han til topp i Oslo/akershus-mesterskap­et i servering.

12 deltakere

– Det var to deltakere fordelt på seks lag som deltok og jeg var på lag med en som heter Magnus Danielsen, også han fra Alta. Vi synes selvsagt det var stor stas vinne konkurrans­en som hadde masse elementer som vi måtte igjennom, sier Tangen. – Hva skal til for å bli en god servitør?

– Det kommer litt an på restaurant­ens behov og muligheter, men man må vaere veldig serviceinn­stilt og behandle alle gjestenes behov på en god måte. Konkurrans­en hadde noen av disse kriteriene, samt at vi måtte igjennom en rekke punkter som å brette servietter på ulike måter, dekke på bord og flambering av retter med mer. Og det klarte vi jo med glans, smiler den unge altavaerin­gen.

Klar for NM

I januar går NM i servering av stabelen i Stavanger hvor han nå skal delta.

– Det å vinne Oslo/akershus-mesterskap­et i servering var inngangsbi­lletten til å få delta, så det blir spennende på se hvordan det går, sier Tangen som er ferdig utdannet servitør våren 2019.

– Om jeg flytter tilbake til Alta vil tiden vise, men jeg trives veldig godt på Statholder­gården som er en Michelin-restaurant.

 ?? (Foto. Privat) ?? VANT: Birk Tangen (nummer 2 fra høyre) gikk til topp i Oslo/akershus-mesterskap­et i servering sist lørdag.
(Foto. Privat) VANT: Birk Tangen (nummer 2 fra høyre) gikk til topp i Oslo/akershus-mesterskap­et i servering sist lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway