Altaposten

Rå vekst for Radio Alta

Aldri før har så mange lyttet til kanalen daglig.

- Av Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

Radio Alta har hatt en fantastisk vekst i antall lyttere siden tredje kvartal 2017. Direktør for Mediehuset Altaposten, Tor Sara, sier noe av veksten kommer av overgangen til DAB for NRK og de store kommersiel­le kanalene. Men Radio Alta-veksten startet før overgangen til DAB fant sted. – Vi ser også andre tegn til at veksten hos oss skyldes at sendingene våre er blitt bedre og har blitt bedre mottatt av våre lyttere. Etter målingene gjort for 3. kvartal 2018 så er vi på en «all time high» og veksten har ikke stoppet opp hos oss. Vi har på siste måling en oppslutnin­g på 42 prosent ukentlige lyttere. Det tilsvarer en dobling siden 3. kvartal 2017. Hva angår daglige lyttere har vi en vekst på 200 prosent siden 3. kvartal 2017.

Størst økning i Finnmark

Mens det fra første kvartal i år til tredje kvartal har gått nedover for lokalradio­ene i resten av landet, har Nordland, Troms og Finnmark en økning på henholdsvi­s 1,2 og 2,8 prosent etter Fm-slukkingen. – Den største nedgangen er i Trøndelag og Møre og Romsdal, der lytterande­len for lokalradio falt med 4,1 prosentpoe­ng. På Sør- og Vestlandet er nedgangen på 1,8 prosentpoe­ng, mens Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland har en nedgang på 2 prosentpoe­ng. Utviklinge­n i Oslo-regionen er forholdsvi­s stabil, med en nedgang på 0,8 prosentpoe­ng, skriver Medietilsy­net i et pressemeld­ing.

Stolt

Sara roser de ansatte som har løftet radioen til nye høyder og viser at han er meget godt fornøyd med resultaten­e.

– Det gjøres en fantastisk jobb av våre folk på radioen og dette er tall og en utvikling som er vi er meget godt fornøyd med. Vi har akkurat satset videre på radioen ved å bygge opp et nytt moderne radiostudi­o i tillegg til å investere i nye IT løsninger. Så vi jobber videre for å lage god radio for våre lyttere.

God egeninstat­s

Even Martinsen er kanskje den yngste i flokken, men det er ingenting som tyder på at han er mindre stolt enn sine kolleger av den grunn:

– Det er superflott å vite at folk i Alta tar interesse i lokalradio­en YESS! Direktør for Mediehuset Altaposten presentere­r stolt de ferske lyttertall­ene for Radio Alta. (Foto: Tom Skoglund) sin. De endringene vi har gjort på radioen det siste året viser at vi er på rett vei. Med et nytt studio på plass kan dette bare gå en vei, mener han.

 ??  ??
 ??  ?? STEMMENE PÅ RADIO: Martin Hovden (t.v), Even Martinsen og Hanne Larsen er stemmene du hører på Radio Alta mandag til fredag. (Foto Tom Skolgund)
STEMMENE PÅ RADIO: Martin Hovden (t.v), Even Martinsen og Hanne Larsen er stemmene du hører på Radio Alta mandag til fredag. (Foto Tom Skolgund)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway