Altaposten

Stusset over omsetnings­tallene

...men så gikk det opp for Gunnar Ottesen at det var handelsmes­se i byen.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

Ottesen var bortreist forrige helg, og selv om han visste at Nordnorsk handelsmes­se skulle arrangeres, hadde han ikke tenkt så mye på det. – Så når jeg sjekka omsetnings­tallene for helga så stusset jeg veldig i starten. Vi hadde 10-15 prosent over budsjett og vi pleier å treffe på tallene, sier han.

Populaert

Handelsmes­sa ble arrangert i Finnmarksh­allen. Totalt var det over 5.000 besøkende, som var kommet kjørende fra både Nordtroms, indre Finnmark og Alta og omegn. Allerede har messearran­gør, Myevents AS og Stigh Aarstein, bestemt at de kommer tilbake neste år. Og da skal messa vaere enda større. – Ja, årets besøkstall viser jo at dette er noe folk i Alta og Finnmark vil ha. Vi skal også ta noen grep slik at handelsmes­sa i 2019 blir enda større. Vi skal gjøre litt om på logistikk og plassering­er, og hvis alt går etter planen vil messa bli 20 prosent større til neste år. Dette er helt klart en begivenhet som er kommet for å bli i Alta, sa Aarstein allerede før årets messe var avsluttet.

Selv om Ottesen ikke kan garantere at de gode tallene kom på grunn av handelsmes­sa, så mener han det er sammenfall­ende. Han mener også at all aktivitet i bygda, som han kaller det, skaper ringvirkni­nger for alle. – Jeg vil påstå det, ja. Med en gang det skjer noe og folk kommer utenfra så drypper det på alle. Senterlede­r for Amfi, Frode Wilhelmsen, sier at også de merket messa. – Uken totalt sett var bra, men vi merket at lørdag var spesielt god omsetnings messig. All aktivitet er bra for naeringsli­vet i byen, sier Wilhelmsen.

Tøft marked

En helg med økt aktivitet er alltid kjaerkomme­nt for de lokale aktørene. Saerlig i retail-bransjen som er inne i tøffe tider i konkurrans­e med blant annet netthandel­en, forteller Ottesen. – Foreløpig så klarer vi oss bra i Alta. Vi har en fin økning fra i fjor, totalt sett. Vi hadde en veldig god mai, men en laber juni på grunn av vaeret, men totalt sett havner vi der vi skal vaere. n I år vil Europris omsette for vel 45 millioner kroner, sier Ottesen.

 ??  ?? MERKET MESSA GODT: Selv om Europris ikke var en del av Nord-norsk handelsmes­se merket de den godt. Omsetninge­n skvatt opp med 10-15 prosent, forteller daglig leder Gunnar Ottesen (Arkivfoto)
MERKET MESSA GODT: Selv om Europris ikke var en del av Nord-norsk handelsmes­se merket de den godt. Omsetninge­n skvatt opp med 10-15 prosent, forteller daglig leder Gunnar Ottesen (Arkivfoto)
 ??  ?? EN GOD LØRDAG: Nordnorsk handelsmes­se betyr økt aktivitet og flere folk. Det er bra for alle som driver butikk, mener senterlede­r for Amfi Frode Wilhelmsen. (Arkivfoto)
EN GOD LØRDAG: Nordnorsk handelsmes­se betyr økt aktivitet og flere folk. Det er bra for alle som driver butikk, mener senterlede­r for Amfi Frode Wilhelmsen. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway