Altaposten

Løftet seg fra i fjor

Emil Mannsverk (8) bidro til at Tverrelvda­len skole satte ny rekord.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

– Jeg synes det er artig å bli sliten, også går det til en god sak, så det er bare kjempefint, sier en andpusten Emil Mannsverk, til Altaposten.

Rørt rektor

Tverrelvda­len skole har i år satt ny rekord når det gjelder å samle inn penger til den årlige Tv-aksjonen. 70.000 kroner stod et på kalkulator­en når alt var medregnet, og etter at utgiftene var trukket i fra stod det 50.000 igjen, som i sin helhet går til Kirkens bymisjon.

– Jeg er så stolt og rørt over det elever, laerere, andre ansatte på skolen, sponsorene, foreldre og bygda som helhet klarer å få til år etter år, sier en beveget rektor Janne Cathrin Engseth til Altaposten. Hun legger til:

– Vi føler virkelig at vi har bygda med oss og det samholdet som er her oppe er bare helt unikt.

Torsdag var det stinn brakke i den store gymsalen på Tverrelvda­len skole. Elevene hadde i ukesvis forberedt en storstilt solidariet­skafè med lapskaus, et gedigent kakebord, salg av egenkompon­erte produkter, loppemarke­d, og masse andre aktivieter.

25.000 i armhevinge­r

En aktivitet som fenger både barn og voksne er armhevinge­r, som i år ga utrolige 25.000 kroner i uttelling. Det fungerer slik at bedrifter eller privatpers­oner sponser hver armheving med et visst beløp. Og i år tok dalingene et skikkelig krafttak.

En av dem som bidro var altså åtte år gamle Emil Mannsverk, som tok 59 armhevinge­r, og med ti kroner per armheving, ble det 590 kroner til bymisjonen­s arbeid.

Snakker om inkluderin­g

Han og klassen, sammen med resten av småskoletr­innet, har øvd hele høsten på sanger som handler om vennskap og inkluderin­g og Emil var den som fikk aeren av å åpne kafeen fra podiet med mikrofon og det hele.

– Jeg synes det er veldig fint at vi snakker om at vi skal inkludere alle og at ingen skal mobbe hverandre. Jeg synes ikke mobbing er noe bra og ser jeg noen som står utenfor tør jeg å gå å snakke med han, sier Emil til lokalavisa.

Kjaerkomme­nt fokus

Rektor Engseth mener det er veldig fint at skolene i Alta og Norge hver eneste høst får muligheten til å fokusere på å hjelpe andre eller å vaere noe for andre gjennom Tv-aksjonen. Årets Tv-aksjon er også lett å kjenne seg igjen i, mener Engseth.

– Dette er temaer vi jobber med uansett, men med Tv-aksjonen får vi en unik mulighet til å sette fokus og vaere med å bidra til et romsligere samfunn, der vi har respekt for hverandre. Vi ser jo også at forskjelle­ne i Norge øker, så dette er kjempevikt­ig, mener hun, og legger til at også for foreldrene er de årlige aksjonene en fin anledning til å snakke med barna om verdier og menneskesy­n.

Videregåen­de koker lapskausen

Selve kafeen og matstellet er det ungdomssko­letrinnet som har hatt ansvaret for i år, og mens foreldrene har bidratt med et vell av nydelige kaker, har Alta viderergåe­nde skole laget lapskuasen.

– Det er et årlig samarbeid vi har med skolen. Mens vi kjøper inn ingrediens­ene er det elever ved restaurant -og matfag ved Alta videregåen­de skole som lager lapskausen. Så all honnør til dem for dette samarbeide­t, sier rektoren.

Skolene med

Også andre skoler har stått på for årets Tv-aksjon. Aronnes, Rafsbotn, Saga, Gakori, Bossekop, Sandfallet, og sikkert enda flere skoler, har samlet inn penger. Saga skole fikk inn 33.400 på sin solidarite­tskafe, mens Aronnes samlet inn 16.749. Niende og tiende klassetrin­n på Sandfallet fikk inn 24.000 kroner har vi fått melding om, mens Rafsbotn skole samlet inn 11.275 kroner. Gakori fikk inn 22.129 kroner.

 ??  ?? TOK I FOR AKSJONEN: Emil Mannsverk (8) tok 59 armhevinge­r og ga med det 590 kroner til Kirkens bymisjon. (Foto: Hanne Larsen)
TOK I FOR AKSJONEN: Emil Mannsverk (8) tok 59 armhevinge­r og ga med det 590 kroner til Kirkens bymisjon. (Foto: Hanne Larsen)
 ??  ?? RØRT: Rektor ved Tverreldal­en skole, Janne Cathrin Engseth, er både stolt og rørt over bidraget til Tv-aksjonen. (Arkivfoto: Hanne Larsen)
RØRT: Rektor ved Tverreldal­en skole, Janne Cathrin Engseth, er både stolt og rørt over bidraget til Tv-aksjonen. (Arkivfoto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway