Altaposten

La Ella leve!

En kjent parole, lett omskrevet har vaert mantraet for at Tanajenta Ella Marie har kommet seg helt til finalen i årets Stjernekam­p på NRK.

- Av Roald Jungård redaksjone­n@altaposten.no

Vi tok en prat med ei overlykkel­ig Ella Marie Haetta Isaksen etter at resultatet var klart.

– Gratulerer Ella Marie, var dette forventet?

– Nei, det var ikke forventet. Det er vanskelig å se seg sjøl i en finale når Ole og Ulrikke står ved siden av deg i semifinale­n. De er fra en helt annen planet enn meg når det kommer til sangteknik­k. Jeg sa til dem at jeg unnet de begge to en plass i finalen, men jeg må si at det er veldig stort for meg å komme helt til finalen. Det er jeg veldig veldig stolt av.

Hjelp nordfra

– Trur du vi har en del patriotism­e nordpå som har hjulpet deg?

– Ja, absolutt, det trur jeg altså! Jeg velger å tro at jeg ikke hadde kommet så langt dersom det ikke hadde vaert noe med meg som gjør at folk ønsket meg videre. – Men du har jo levert?

– Ja, jeg håper jo det. Jeg vil ikke komme til finalen og tenke at det bare var fordi jeg er født i Nord-norge. Jeg føler jo at jeg har vaert en god ambassadør for Finnmark, for mitt hjemsted. Håper at folk der hjemme er stolt og fornøyd med meg, sier Ella Marie.

– Med din strålende joik «Maze» i forrige uke så har du jo også gjort noe spesielt for samene og urbefolkni­nga forøvrig?

– Det er nettopp det som er drivkrafta i det jeg gjør. Når jeg får meldinger om at folk har lyst til å laere seg språket, lyst til å gå med kofte når de så meg gjøre det på TV – og når de ser meg gjøre det med stolthet. Da kjenne jeg at det er verdt det, det er verdt strevet.

Positivite­t

– Oslo er jo den største samebyen i Norge, men hvordan har det vaert å vaere i Oslo etter det du leverte forrige helg?

– Folk er så positive! De kommer bort og sier veldig fine ting. Folk som sier at de aldri har hørt joik før, men at de likte det veldig godt. Det synes jeg er en personlig seier da, at vi får spredd den fantastisk­e kulturarve­n litt rundt – det fortjener den!

– Og du fikk god attest fra Mari Boine også?

– Ja, det gjorde jeg! Hun har fulgt med på Stjernekam­p og det betyr alt, det gjør det!

– Helt til slutt. Vil du avsløre hva du skal gjøre i finalen?

– Det er hemmelig, men det avsløres tidlig neste uke. Det blir blandt annet en egen låt da, som jeg har gjort med ISAK.

– Så er det vel en låt som du har gjort før, en reprise?

– Ja... Så da kan folk begynne å gjette hva jeg skal gjøre, sier hun hemmelighe­tsfullt før hun springer videre og hopper gråtende inn i trygge pappaarmer mens en stor fanskare venter på å få slippe til.

 ??  ?? TOMMEL OPP: Pappa Alf-erling Isaksen ga tommelen opp for Ella Marie etter helgas opptreden. (Foto: Roald Jungård)
TOMMEL OPP: Pappa Alf-erling Isaksen ga tommelen opp for Ella Marie etter helgas opptreden. (Foto: Roald Jungård)
 ??  ?? LIVLIG: Ella Marie fikk utfolde seg på scenen i friske kreasjoner. (Foto: Roald Jungård)
LIVLIG: Ella Marie fikk utfolde seg på scenen i friske kreasjoner. (Foto: Roald Jungård)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway