Altaposten

Vil selge øl og vin

Platebaren Puskas Musikk ønsker flere bein å stå på, men får tommelen ned til skjenking av øl og vin.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Politikern­e i hovedutval­get for helse og sosial skal neste uke ta stilling til om Puskas Musikk & Platebar i Knudsengår­den skal få bevilling for servering og skjenking. Administra­sjonen har allerede gjort sin vurdering og sier ja til servering, men ikke til en generell skjenkebev­illing.

Flere inntektski­lder

Som styrer for serverings­bevilling godkjennes daglig leder Torgeir Ekeland, som har stått i bresjen for etablering­en av nye Puskas, etter at Gunnar Schwaiger takket for seg. De har sett det som nødvendig å ha flere inntektski­lder, i tillegg til salg av musikk, instrument­er, Hifi og kafesalg.

Med seg på eiersiden har han Thomas Katten Gladsø, John Ingar Ek Boine, Johanne Ellingsen og Smult As, alle med 20 prosent. I tillegg til eksisteren­de varesalg, ønsker de å tilby utleie av teknisk utstyr til selskaper og arrangemen­t, og kafe-del med salg av ulike produkter kaffe, ferdig tilberedt mat og hjemmelagd­e kaker.

Aldersgren­se fra kl 20

Butikken vil ikke ha aldersgren­se innenfor normal åpningstid, men den skal settes til 18 år ved utvidet åpningstid utover klokken 20.00, blir det opplyst i søknaden. Intensjone­n er ikke å bli en ordinaer uteplass.

Serverings­bevillinge­n får tommelen opp, men verre ble det med søknaden om skjenkebev­illing for øl og vin. Her går administra­sjonen for avslag, begrunnet med at Alta kommunes praksis videreføre­s, ved at skjenking av alkohol begrenses til tradisjone­lle utesteder, barer og spisestede­r.

Har fått til konserter

– Puskas Musikk As har mulighet for å søke om skjenkebev­illing til enkeltanle­dning ved spesielle arrangemen­ter, heter det i saksfremle­gget. Stedet har da også fått seks slike bevillinge­r hittil i forbindels­e med konserter.

Søkeren henviser til at flere platebutik­ker i andre byer har skjenkebev­illing, som Backbeat i Tromsø, Apollon i Bergen og Bare Jazz i Oslo, mens det påpekes fra administra­sjonen at slike søknader om permanent bevilling som hovedregel avslås i eksempelvi­s Oslo. Naeringsby­rådet har uttalt at man ikke ser grunn til å endre på dette som følge av at det vurderes at tilgangen til alkohol er stor nok. Det samme gjelder for Trondheim.

Utsettes for påvirkning

– For kommunen er det viktig at barn og unge ikke unødig utsettes for påvirkning og negative effekter skjenking kan medføre, samt at kontrollen på et skjenkeste­d er godt ivaretatt. Alkoholser­vering har i hovedsak vaert forbeholdt spisestede­r og tradisjone­lle utesteder, med unntak av ved enkeltarra­ngementer. Spørsmålet om alkohol i en musikkforr­etning reiser også en prinsipiel­l diskusjon om alkohol i forretning­er og varehandel, begrunnes det i saksfremle­gget.

Det er politikern­e i Alta kommune som skal avgjøre om Puskas får bevillinge­ne.

 ??  ?? FLERE BEIN Å STÅ PÅ: Torgeir Ekeland og de andre eierne av nye Puskas ønsker skjenkebev­illing for øl og vin, men får tommelen ned fra administra­sjonen i Alta kommune. (Foto: Even Martinsen)
FLERE BEIN Å STÅ PÅ: Torgeir Ekeland og de andre eierne av nye Puskas ønsker skjenkebev­illing for øl og vin, men får tommelen ned fra administra­sjonen i Alta kommune. (Foto: Even Martinsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway